Létrehozzák az orosz nemzeti gárdát

2016. április 05. 17:56

A terrorizmus és a szervezett bűnözés ellen nemzeti gárdát alapít Oroszország – jelentette be Vlagyimir Putyin. A gárda átveszi a különleges rendeltetésű rendőri egységek és a különleges gyorsan bevethető egységek feladatait is.

2016. április 05. 17:56

Az orosz belügyminisztérium egységeinek bázisán megalakul Oroszország nemzeti gárdája – jelentette be kedden Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök. „Megalapítjuk a nemzeti gárdát, amelynek feladata a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni harc lesz, szoros kapcsolatban áll a belügyminisztériummal, és átveszi az OMON (különleges rendeltetésű rendőri egységek), a SZOBR (különleges gyorsan bevethető egységek) és mások feladatait” – mondta Putyin egy magas rangú belügyi vezetőkkel megtartott tanácskozásán.

Az elnök közölte, hogy a nemzeti gárda létrehozásáról hamarosan nemcsak rendelet, hanem szövetségi törvény fog rendelkezni. Putyin egyúttal közölte, hogy a belügyminisztérium irányítása alá rendeli a szövetségi kábítószer-ellenes és bevándorlásügyi szolgálatot (az FSZKN-t és az FMSZ-t).

Kormányzati forrásra hivatkozó sajtóértesülés szerint az FSZKN esetében főleg amiatt döntöttek a szervezeti beolvasztás mellett, mert Oroszországban a statisztikák tanúsága szerint a belügy tárja fel a legtöbb kábítószeres bűncselekményt, és a két intézmény a bűnüldözésnek ezen a területén gyakorlatilag ugyanazt a munkát végezte. Az FMSZ esetében is kimutattak párhuzamosságokat, a szolgálat munkatársai emellett arra panaszkodtak, hogy nem volt nyomozati jogkörük, és nem tudtak hatékonyan fellépni az idegenrendészeti jogszabályok megszegőivel szemben.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2016. április 05. 22:30
Épül tovább az orosz rendőrállam.
VakzKommondor
2016. április 05. 21:42
https://hu.wikipedia.org/wiki/Schutzstaffel
madarasi.abel
2016. április 05. 20:22
Az már volt, hogy Oroszországban éppen most gyűjtik be azokat, akiknek nem tetszik, hogy az ottani nagyvezír milliárd eurókat offSorozott el a kikerült dokumentumok szerint? Ott már tudják, hogy a demokrácia a hanyatló társadalmak jellemzője!
ciprióta
2016. április 05. 20:07
a mai napon frissen alakitott un. nemzeti gárda nem más ,mint putler diktátor közpénzből finanszirozott magánvédereje. Érzi a rohadék,hogy a saját népe kezd végleg a régi sztalini módon az örömujongásból az utálat irányába lendülni. Eddig valamennyi orosz vezető sorsát ő sem kerülheti el. Ezért ,most a volt testőrparancsnokát nevezte ki a gárda főkolomposának és kivonta az egységet a belügyminiszter rendelkezése alól,akivel szemben hoszabb ideje vannak ellenérzései,de a leváltása komoly belpolitikai feszültséget okozott volna. Sorsát putyin azonban nem kerülheti el, kadhafi éjjelente valószinüleg ott forog az ágya körül. ..DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!