Aktualizálta Monty Python klasszikusát a The Guardian

2016. április 26. 08:57

Mit adott nekünk az Emberi Jogok Európai Egyezménye? – teszi fel a kérdés a brit miniszterelnök a kormányülésen. A Monty Python Brian élete című film klasszikus jelenetét forgatta újra a The Guardian humorista színészekkel.

2016. április 26. 08:57

Monty Python Brian élete című film klasszikus jelenetét forgatta újra a The Guardian humorista színészekkel.

A jelenetben a brit kormányfő világossá teszi: az európai imperialistáknak nem rendeli alá a brit emberek érdekeit, hiszen a brit nemzet egy büszke nemzet és Brüsszel bürokratái nem mondhatják meg, mit kell tennie. Mit adott nekünk az Emberi Jogok Európai Egyezménye? – teszi fel a kérdés a brit miniszterelnök a kormányülésen.

A minisztereknek persze van néhány ötlete: az igazságos elbírálás jogát, a vallásszabadságot és így tovább. A kormányfő felveti, hogy inkább kéne csinálni egy saját, brit emberi jogi dokumentumot, azonban az egyik miniszternek eszébe jut, hogy igazából a világháború után brit szakértők ezt már létrehozták. A miniszterelnök elgondolkodik: – Hogy is nevezték azt a dokumentumot? 

-Az Emberi Jogok Európai Egyezménye – hangzik a válasz.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bravo
2016. április 26. 14:42
Lehet, hogy ez egy okos vicc a brexit kapcsán? A briteknek valójában nem nagyon kell ez a, lényegében angol jogászok által megszövegezett, egyezmény, annak ellenére, hogy 1998-ban törvényként is elfogadták. A Magna Carta Libertatum már 1215-ben foglalkozott a személyes szabadságjogok védelmével, a rabszolgaságot 1833-ban eltörölték az egész Birdodalomban és a kínzás is törvényellenes lett a 17. századi reformok alapján. A privacy, vallásszabadság és véleményszabadság gyakorlat pedig egyenesen tőlük jön. Az Európai Emberi Jogi Egyezményt 1953-ban fogadták el egy felesleges nemzetközi kultúrális gittegylet (Európa Tanács) égisze alatt és azóta többek között Oroszország illetve Törökország is csatlakozott hozzá. A gyakorlatban az egyezményi szöveg értelmezését egy csapat balos liberális szélsőséges megélhetési emberjogász végzi kezdetek óta, egy liberális véleményterrort alakítva ki nemzetközi szinten (lásd Velencei Bizottság stb.).
cutcopy
2016. április 26. 10:48
Nekünk azt adta hogy Strasbourg egyetlen arcizma sem rándult a 2006-os rendőrattak nyomán..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!