A belga hatóságok 2014 óta tudtak az Abdeslam-fivérek szándékáról

2016. április 29. 13:53

A belga hatóságok már 2014 óta tudtak az Abdeslam fivérek radikalizálódásáról, de nem tartották fontosnak a megfigyelésüket és az adatbázisba sem készítettek jelentést a fivérekről a Politico című lap szerint.

2016. április 29. 13:53

A belga rendőrség már 2014 óta rendelkezett információkkal arról, hogy Salah és Brahim Abdeslam „viszafordíthatatlan tettre” készül. A Politico című lap birtokába jutott titkosított rendőrségi jelentés szerint a belga hatóságoknak tudomása volt a két fivér radikalizálódásáról és kötődésükről Abdelhamid Abaaoudhoz, aki a párizsi merényletek kitervelője lett.

A rendőrség terrorellenes egysége azzal indokolta, hogy nem készítettek jelentést a fivérekről az adatbázisukba, hogy nem tudták, melyikük az érintett a terrorista cselekmény tervezésében.

A titkosított jelentés ellentmond ennek, hiszen ebben mindkét fivér szerepel. A hatóságok hanyagsága, a rendelkezésre álló források csekély mennyisége is szerepel a jelentésben, valamint hogy a megfelelő tisztviselők nem tudtak hozzáférni az érzékeny adatokhoz. A rendőrség hozzáfért Abdeslam számítógépes, USB és telefonos adataihoz, de ezeket nem használta fel a párizsi merényletig, sőt később sem.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kergeller
2016. április 29. 16:43
Odanezzenek, egy belga; a balga...
DFK
2016. április 29. 16:17
Mert a migréneket és utodaikat nem szabad bántani, a gyanusításuk is rasszizmus. Mert az idegen szép. Kulturális szinesítés. Soroljam még azokat a libsi hablatyokat, amik ide vezettek.
Redrum
2016. április 29. 15:34
Nyilvánvaló: nem lett volna politikailag korrekt zaklatni őket. Még rosszat írnak a belga hatóságokról a lapok, és felmerül az iszlamofóbia vádja. Ezt pedig el kell kerülni, ha (mások) beledöglenek is!
SwordFish
2016. április 29. 14:46
Persze , hogy tudtak. Ők szervezték meg az egészet. >:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!