Sorra érkeznek a segélyszállítmányok a szír régiókba

2016. március 04. 08:42

A szíriai fegyverszünet lehetővé teszi, hogy a segélyszállítmányok eljussanak az eddig blokád alatt tartott szír településekre. Az elmúlt három hétben 236 teherautó szállítmányával 115 ezer emberen tudtak segíteni.

2016. március 04. 08:42

A szíriai fegyverszünet óta megnövekedett azoknak a segélyszállítmányoknak a száma, melyeket el tudtak juttatni a háború sújtotta országba – derül ki az Euronews videójából. „A tavalyi év első három hónapjában egy teherautó sem jutott el egyetlen ostromlott szíriai régióba sem. Az elmúlt három hétben 236 teherautó ért el 115 ezer embert. Sokakhoz több konvoj is eljutott” – mondta az ENSZ szíriai különmegbízottjának tanácsadója.

A korábban blokád alatt tartott városokban a lakosság súlyosan alultáplált, az elmúlt időben több éhezés miatti haláleset is történt. A fegyverszünet megkötésekor ezért lényeges kikötés volt, hogy a a szír kormánynak meg kell nyitnia határait a segélyszállítmányok előtt. Azóta folyamatosan érkeznek a szállítmányok a szír településekre. A tervek szerint az ENSZ a hét végig több olyan városba is eljut, melyek egészen mostanáig ostromzár alatt voltak.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. március 05. 21:41
Nem Aszad tette tönkre Szíriát, hanem a nagyhatalmak háborús bűnös vezetői. Sajnos, Mo. néma hallgatása is több volt, mint ráutaló magatartás. A nagytestvér elvárt, Mo. reflex-szerűen tolakodott, hogy túlteljesítsen.
vigyor
2016. március 05. 07:35
Szóval ma megint működik a tűzszünet....
biga0771
2016. március 04. 20:30
Kapnak kaját az IS zsoldosai...
Kanóc
2016. március 04. 15:43
Gondolom, a 'mérsékelt ellenzék' utánpótlása is akadálytalanabbul érkezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!