Nem hálás Ausztriának Angela Merkel

2016. március 10. 10:35

Tartósan zárva marad a balkáni migrációs útvonal Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerint. Angela Merkel német kancellár szerint viszont ez nem megoldás. „Nem vagyok hálás Ausztriának” – mondta Merkel.

2016. március 10. 10:35

A balkáni migrációs útvonal tartósan zárva marad – jelentette ki Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter csütörtökön a Die Welt című német lapnak. Angela Merkel német kancellár egy rádiónyilatkozatban úgy vélte, ez nem megoldás, és ismét bírálta Ausztriát.

A balkáni migrációs útvonal nem nyílhat meg újra, a menekültek „ellenőrizetlen tömeges beáramlását a múlt részévé kell tenni” - hangsúlyozta Johanna Mikl-Leitner a Die Welt hírportáljának adott nyilatkozatában. Úgy vélte, hogy az útvonal lezárásáról a „józan ész szövetsége” gondoskodott. E szövetség tagjait szerinte az a kívánság egyesíti, hogy „legyen végre rend a menekültkáosz helyett Európában”

A jobboldali Osztrák Néppárt (ÖVP) politikusa szerint világosan jelezni kell a migránsoknak, hogy nem érdemes saját szakállukra nekivágniuk Európának. Amennyiben az Európai Unió „következetesen jelzi, hogy nincs többé ellenőrizetlen tömeges beáramlás Közép-Európába, akkor a Törökországra és Görögországra nehezedő migrációs nyomás is csökken majd” – fejtette ki.

Ez az egyetlen megoldás, minden más azzal jár, hogy még több ember érkezik. A „hamis remények” táplálásának folytatása csak arra lenne jó, hogy továbbra is ezrek induljanak útnak „azzal az elvárással, hogy kiválaszthatják maguknak a gazdaságilag legvonzóbb országot” – mondta Johanna Mikl-Leitner. Egyesek szerint a német kormány titokban örül annak, hogy az osztrák kormány gondoskodott a balkáni migrációs útvonal lezárásáról. Angela Merkel kancellár szerint ez tévedés.

„Nem vagyok hálás Ausztriának”  mondta a kormányfő kedden a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság rádiójának adott interjúban. „Nem találom szerencsésnek az egyoldalú intézkedéseket” – tette hozzá. A kancellár egy szerdán késő este sugárzott másik rádióinterjúban ismét bírálta Ausztriát. A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaságnak azt mondta, hogy nem megoldás határkerítésekkel lezárni a balkáni útvonalat.

„Az a személyes véleményem, hogy Ausztria egyoldalú döntése, amelynek hatására a balkáni országok is döntéseket hoztak, azt eredményezi ugyan, hogy kevesebb menekült érkezik hozzánk, de a másik oldalon nagyon nehéz helyzetbe hozza Görögországot” – emelte ki Angela Merkel.

Amennyiben nem sikerül megegyezni Törökországgal, vagy nem sikerül beindítani a menekültek uniós tagországok közötti elosztását, Görögország nem tudja tartósan viselni a terheket, vagyis „nem oldja meg a problémát, hogy valaki hoz egy döntést”. „Olyan döntésre van szükség, amely mind a 28 országnak megfelel” – mondta a német kancellár.

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. június 15. 15:28
Az egység érdekében Anschluss indítása most Ausztriából, majd közösen fasisztázzátok Magyarországot (esetleg egy újabb megszállás?).
UvegSam
2016. március 18. 15:27
Hazudik a luvnya! Nem akarnak ok tömeges befogadást, hiszen a cigány Ciprasz megkinalta őket a lehetőséggel, de azt a németek visszautasítottak! A luvnya dög arra játszik, hogy ne csak a görögöknél, hanem a Balkáni térség más régióiban is menekült lerakat legyen. Emlékezzünk! Tavaly hos pot országot akartak hazánkból faragni, tobbszazezer menekült lerakatat! Ha Gyurcsányi fele féreg van hatalmon már meg is valósult volna. Nem hinném hogy lemondtak a tervről! Kell egy komoly terület, ahol pufferolni lehet a bevandorlo tömeget, amiből ők majd mazsolázgatnak. Ezért van az őrült török EU tárgyalás, abból úgysem lesz semmi eredmény, a további bevandoroltatasban érdekelt a dögvesz nőszemély. Most kell kitartani a Balkáni blokknak. Az sátáni EU vezetés mindent megtesz a további bevandorlas érdekében!
UvegSam
2016. március 18. 15:26
Eddig csak a semmittevés, az EU zsarolása ment a cigány Ciprasznak. Most már kezd vinnyogni. A németek a sok betolt lóvét féltik. Minden jóérzésű ember érdekelt abban hogy ezt a bolsevik cigányt levagjak onnan. Meg kell szállni, gyamsag alá helyezni a görögöket, tehát vagy csinálják ami az európai hatarvedelem erdeke, vagy ki kell zárni őket. Nem örülnék egy muzulmán görög országi hídfőnek, a görögök múltja miatt meg különösen fájdalmas veszteség lenne Európának, de ez a hozzaallas tarthatatlan!
pollip
2016. március 16. 11:39
Büszke vagyok a Balkánra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!