Nem akarnak női vezetőt az oroszok, Putyint viszont imádják

2016. március 04. 20:35

Két éve még az oroszok 46 százaléka látott volna szívesen női vezetőt Oroszország élén a következő 10-15 évben, mára viszont ez az arány 32 százalékra csökkent a Levada közvélemény-kutató szerint. Vlagyimir Putyint viszont imádják az oroszok, háromnegyedük újraválasztaná az elnököt.

2016. március 04. 20:35

Az oroszoknak csupán az egyharmada (32 százaléka) szeretné, ha az elkövetkező 10-15 évben nő kerülne hatalomra a Kremlben – derült ki a független Levada közvélemény-kutató központ pénteken nyilvánosságra hozott felméréséből. A megkérdezettek csaknem fele (49 százaléka) nem látná szívesen a gyengébb nem valamely képviselőjét az elnöki hivatalban. 2014-ben a női államfőt támogatók és ellenzők százalékos aránya még 46-42 volt. A felmérésben résztvevők 77 százaléka ugyanakkor támogatja, hogy a nők kapcsolódjanak be a politikai életbe, amit 20 százalék továbbra sem nézne jó szemmel. A válaszadók 64 százaléka fontosnak tartja a férfiak és nők közötti jogegyenlőséget, 30 százalékuk ennek a kérdésnek nem tulajdonít jelentőséget. 

Imádják Putyint az oroszok

A VCIOM állami közvélemény-kutató intézet csütörtökön publikált adatai szerint az oroszok 74 százaléka választaná újra Vlagyimir Putyin elnököt, akinek támogatottsága ezzel négyéves csúcsot ért el. 2012-ben, amikor négyévi miniszterelnökség után ismét államfőként lépett hivatalba, a megkérdezetteknek csak a 40 százaléka támogatta.

Az orosz elnök jelenlegi támogatottságával kapcsolatban a Levada központ is hasonló értékeket mért. Várakozások szerint Putyin 2018-ban ismét indulni fog az elnökválasztáson. Győzelme esetén a negyedik, ezúttal 2024-ig tartó államfői ciklusát kezdhetné meg Oroszországban.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2016. március 05. 17:53
Ugyan minek jatszani 70+% tamogatas mellett? Nincs ra szuksege
o _ A
2016. március 05. 15:44
Érthető, a migránsoknak köszönhetően sokan teljesen közömbösek lettek a politika minden olyan aspektusával szemben, ami nem kapcsolódik a migrációhoz és/vagy a keresztyén-konzervativizmushoz. Gyakorlatilag ha szétlopnának Lengyelországot, Magyarországot és Oroszországot a vezetőik, majd diktatúrát vezetnének be, azt is hangos tapssal fogadná a többség, ha közben nem engednek be egy szál migránst sem, és megmaradna a konzervatív csomagolás meg az EU-ellenes retorika.
Saul a lovasíjász
2016. március 05. 13:15
Ruszki, magyar, két jó barát! Don-kanyar, Csernobil, Kurnyikova! :-))
Gregorius
2016. március 05. 11:18
Amíg a "demokrata" Jelcin alatt gyakorlatilag annyira szétlopták (privatizálták) az országot, hogy emlékszem arra, hogy késtek a nyugdíjak és az állami fizetések, addig Putyin rendet csinált (mentek a nyugdíjak etc.) és letörte a legdurvább oligarchák hatalmát. Az első ciklusai alatt kifejezetten kedveltem, mostanában azonban a túlságosan kemény viselkedése kezd emlékeztetni a cári Oroszország megnyilvánulásaira. Igaz a népet ez nem zavarja, hiszen valamennyire visszakapták az "önbecsülésüket", ráadásul még vásárolni is tudnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!