Lehet, hogy mégis összejön a balos kormány Spanyolországban

2016. március 31. 10:00

Tárgyalásokat kezd a kormányalakításról a szocialista párt és a radikálbalos Podemos.

2016. március 31. 10:00

Pedro Sánchez és Pablo Iglesias, a szocialisták (PSOE) és a megszorítás-ellenes Podemos vezetői megállapodtak arról, hogy tárgyalásokat kezdenek a kormányalakításról. Sánchez szerint közelebb vannak az új kormányhoz, mint az előrehozott választáshoz. A megoldás a jobboldali-liberális Ciudadanos-on (Polgárok) fog múlni.

Spanyolországban hónapok óta ügyvezető kormány van, mert a decemberi választásokon egyik párt sem szerzett abszolút többséget, a koalíciós tárgyalások pedig eddig sikertelenek voltak. Ha május 2-ig nem sikerül megalakítani az új koalíciót, akkor jön az előrehozott választás.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2016. március 31. 12:05
összenő mi összetartozik
Sinistra
2016. március 31. 11:32
Amíg nem tapasztalják meg az efféle balosok életképtelenségét, örök vágyakozás lesz a baloldali gondolat. Kívánom nekik, kóstoljanak bele, aztán köpjenek egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!