Három magyar sérültje van a spanyolországi buszbalesetnek

2016. március 20. 16:07

Három magyar sérültje is van a spanyolországi, egyetemistákat szállító autóbusz balesetének – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium vasárnap. A buszon az Erasmus-program keretén belül Spanyolországban tanuló diákok utaztak. Eddig tizenhárom halottról lehet tudni.

2016. március 20. 16:07

Három magyar könnyű sérültje is van a spanyolországi, egyetemistákat szállító autóbusz vasárnap reggeli balesetének – közölte  a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője vasárnap. Menczer Tamás az M1 csatornának elmondta: a katalán polgári védelem arról tájékoztatta a barcelonai magyar főkonzulátust, hogy a kórházak jelentése szerint három magyar könnyű sérültje van a balesetnek. Egy 20 éves lányról, valamint egy 23 és egy 24 éves fiúról tudnak, egyelőre csak keresztneveket kaptak, vezetékneveket még nem, mindent megtesznek azért, hogy ezeket is mielőbb megtudják – hangsúlyozta. Hozzátette: a három könnyű sérültet különböző kórházakban kezelik.

A szóvivő szerint a barcelonai főkonzulátusnál érdeklődhetnek a hozzátartozók. A külképviselet ügyeleti száma 0034 629 745 593. Menczer Tamás azt is elmondta, hogy a legutóbbi információk szerint a balesetben 13-an meghaltak és 28-an megsérültek, nyolc ember sérülése súlyos, négyé pedig nagyon súlyos.

Az egyetemistákat szállító autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, a barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta. A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán, amikor reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél, a Tarragona tartománybeli Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett.

Frissítés: A buszon három magyar diák utazott, de egyikük sérült meg a balesetben, a másik két hallgatónak nem esett baja.

Fotó: DPA

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2016. március 21. 12:33
Ha az ember belegondol, hogy mennyi szülö segít és fiatal igyekszik, belekerülni az Erasmus programba és, hogy mekkora öröm, amikor ez sikerül, téboly, ha mindez tragédiába torkol! Node ne felejtsük, hogy rengeteg europai fiatal számára, életre szóló élmény mindaz a tudás és tapasztalat amit Erasmus-diákként kapnak.
balbako_
2016. március 21. 04:52
Gyors és teljes javulást kívánok nekik is és a többi sérültnek is!
Gregorius
2016. március 20. 22:23
Az egyik hiradó szerint csak egy magyar srác volt rajta (beszéltek a konzullal), igaz neki szegénynek eltört a keze, de más komolyabb baja nem történt, kórházban van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!