A sofőr hibája okozhatta a spanyolországi buszbalesetet

2016. március 21. 08:34

A sofőr az út jobb szélére húzódott, majd mikor visszarántotta a kormányt, a jármű áthajtott a szembe sávba, ütközött és az oldalára borult. Hétfőn dől el, hogy a busz vezetője előzetes letartóztatásba kerül-e.

2016. március 21. 08:34

Feltehetően emberi hiba okozta a vasárnap hajnali spanyolországi buszbalesetet. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a sofőr az út jobb szélére húzódott, majd olyan erővel rántotta vissza a kormányt, hogy a jármű áthajtott a szembe sávba, frontálisan ütközött, majd oldalra borult – derül ki az Euronews videójából.

A buszon a barcelonai egyetem külföldi Erasmus ösztöndíjas diákjai utaztak, akik a valenciai tavaszköszöntő ünnepen vettek részt. A balesetben tizenhárom lány vesztette életét. A katalán belügyminiszter, Jordi Jané nyilatkozata szerint az áldozatok azonosításához DNS-tesztekre van szükség.

Az eddigi vizsgálatok alapján a sofőr – aki a balesetben csak kisebb sérüléseket szenvedett – nem állt alkohol vagy kábítószer hatása alatt. Hétfőn születik döntés arról, előzetes letartóztatásba kerül-e.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!