Több katonát vezényeltek a szerb határhoz

2016. február 26. 18:57

Az újra növekvő migrációs nyomás és embercsempészet miatt több száz fővel növelték a magyar-szerb határnál szolgálatot teljesítő katonák létszámát.

2016. február 26. 18:57

Több száz fővel növelték a katonai létszámot a magyar-szerb határon - közölte  az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka pénteken Hódmezővásárhelyen az MTI-vel. Apáti Zoltán elmondta, a növekvő migrációs nyomás és embercsempész tevékenység miatt a szárazföldön és a levegőben is fokozták a járőrözést.

MI-8-as katonai helikopterek Röszke, Mórahalom, Ásotthalom és Kelebia térségében végeznek felderítő repüléseket nappal és éjjel is. Szárazföldön Mercedes terepjárók, Rába tehergépkocsik és BTR-80, illetve BTR-80a típusú páncélozott harcjárművek járőröznek a leginkább veszélyeztetett térségekben az ideiglenes biztonsági határzár közelében – közölte az ezredes.

A katonák és rendőrök megfigyelő, felügyelő tevékenységét technikai eszközök segítik: a telepített és mobil hőkamerák segítségével pedig már több kilométeres mélységben felfedezhető, ha a migránsok a zöldhatár felé tartanak. A helikoptereket pedig éjjellátó eszközökkel szerelték föl – tudatta a parancsnok.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2016. március 07. 22:19
Csak keményen.
pitypang1125
2016. február 28. 20:57
"Az újra növekvő migrációs nyomás és embercsempészet miatt több száz fővel növelték a magyar-szerb határnál szolgálatot teljesítő katonák létszámát." Remélem éles lőszerekkel, és figyelmeztető lövés utáni tűzparanccsal. Egyébként nincs értelme!
3M..
2016. február 28. 03:40
Akkor lehet épp ezért számolták fel a Határőrséget. Megláttak és azt mondták, ilyen a fiúkkal ennek semmi értelme! Szebb Jövőt!
Gombóc XVI. Artúr
2016. február 28. 03:40
Talán nem kellett volna megszüntetni a határőrséget és akkor nem kellene rendőröket és katonákat bevetni a határ őrzésére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!