Kitiltják a kebabosokat Veronából

2016. február 29. 16:54

Megtiltotta Verona városa, hogy gyrosost, kebabost és hasonló gyorséttermeket nyissanak történelmi belvárosában. A rendelkezés főleg kínaiakat és muszlimokat sújt, akik diszkriminatívnak tartják azt. Firenze már hamarabb lépett az ügyben, a két várost Velence is követheti.

2016. február 29. 16:54

megtiltotta a kebabot és olajban sült gyorsételeket, valamint főként más etnikumhoz tartozó fogásokat árusító gyorséttermek nyitását az észak-olaszországi Veron a várost elborító kebab-hullám hatására - írja az Independent. 

A polgármester, Flavio Tosi szerint „az intézkedésnek köszönhetően nem lesz több olyan intézmény, ami olyan ételt árusít, aminek készítése hatást tud gyakorolni a városunk méltóságára. Nemcsak a városközpont történelmi és építészeti örökségét védi meg a szabályozás, hanem a Verona-beli jellegzetes kultúra hagyományát is.”

Firenzében már megtörtént a gyorséttermek, kispiacok, internetkávézók és telefonközpontok szabályozása, valamint Velencében is irányulnak törekvések a város „Disneyfikációja” ellen – a polgármester, Luigi Brugnaro szavaival élve. 

A rendelkezés főként kínai és muszlim embereket sújt, némelyek a migránsokkal szembeni diszkrimináció megnyilvánulásának tartják.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2016. március 01. 13:38
Tehát, nem kérnek belőlük azaz, kirekesztik őket. Nálunk ennek a kifejezésnek a használata is nagy idegességet vált ki liberális körökben. Ha nem hagynánk, hogy elvegyék tőlünk a szavainkat, talán könnyebben meg tudnánk védeni magunkat. A kirekesztés szellemi önvédelem, nem ördögtől való. Élni kell vele. A saját érdekünkben.
Dénia
2016. március 01. 06:15
A rezervátumaink határait ideje kijelölni. He-he.
trendo
2016. március 01. 05:47
Mi ez a diszkrimináció, Fiúk? Csak a kebab és a gyros büdös? Az ámerikai imperialisták hot dogját, hamburgerét és KFC-s csirkeszárnyát azt nyugisan nyeldekelheti a NER-társ? :) Zsíros deszkát a panelproletárnak! :)
SwordFish
2016. február 29. 20:21
Helyes, hogy a talján városok magasról tesznek a Willkommenskulturra. Ezt Matteo Renzi is megjegyezheti magának. Mert a közhangulat ezek szerint a kormánya ellen van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!