Külön egység javítja a határkerítést

2016. február 22. 19:56

A belügyminiszter szerint a határkerítés hatékony, hiszen volt olyan nap, amikor senki sem próbálkozott átjutni rajta. Pintér Sándor megjegyezte azt is: a kerítés helyreállítását külön egység végzi, a javítás költségei ugyanakkor minimálisan.

2016. február 22. 19:56

Külön egységet állítottak fel a magyar határkerítés helyreállítására, amennyiben megrongálják – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának hétfőn Pintér Sándor belügyminiszter, aki továbbra is hatékonynak tartja a műszaki határzárat. A belügyminiszter kiemelte: a kerítés tavaly október közepi megépítése állította meg a menekültáradatot. Mint felidézte: korábban volt olyan nap, amikor tízezren érkeztek a magyar határokhoz és át is keltek rajta. „Ma van olyan nap, amikor egyetlen egy ember sem próbál átlépni a kerítésnél” – hangsúlyozta Pintér Sándor, hozzátéve: „számomra ez hatékony”.

Pintér Sándor szerint a kerítés javításának költségei jelenleg minimálisak. Az igazán nagy tételt a megerősített rendőri jelenléttel kapcsolatos kiadások jelentik – hangzott el az M1 híradójában.

Újra egyre több a migráns a déli határ környékén

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, hogy tavaly ősz óta a legtöbb, 501 határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 113, szombaton 151, vasárnap pedig 237 határsértőt fogtak el. Az MTI tudósítója hétfőn a helyszínen azt tapasztalta, hogy már nappal is egyre több a migráns a szerb-magyar határ térségében, a vajdasági oldalon folyamatosan bukkannak föl tíz-húsz fős csoportok.

A migránsok mozgását a határt őrző rendőrök és katonák távcsővel, valamint technikai eszközökkel folyamatosan figyelik. Hétfőn kora délután a katasztrófavédelem egy drónja szállt föl Mórahalom közelében, és a járőrök a drónra erősített kamera képén követték nyomon a határ túloldalán tartózkodókat. Hétfőn rendőrségi helikopter is járőrözött a térségben, a határ mentén telepített hőkamerák segítségével pedig már több kilométeres mélységben felfedezhető, ha a migránsok a zöldhatár felé tartanak.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2016. március 18. 02:43
Ki kell mondani és nemzetközileg ki is kell nyilvánítani, hogy 1) Magyarországot megtámadták; 2) Ami folyik az nem migráció, hanem invázió; 3) Ezek nem menekültek, hanem erőszakos élettér foglalók; 4) Magyarország jogos önvédelemből kiindulva fegyverhasználat parancsba adásával is védi határait, mint az USA, vagy Izrael. A nagypofájú jogvédőket, meg az elfogott támadókat ki kell kizavarni az országból! De azon nyomban, katonai erővel, és nem a liberális jogokat alkalmazni és éveken keresztül eltartani őket. Akik meg magukra akarják húzni a leendő fejlevágós hóhéraikat, ám tegyék, de akkor szállítsák be őket repülővel, vagy hajóval, de Magyarország területi önállóságát ne veszélyeztessék.
3M..
2016. február 25. 16:05
Tiszta világos határozott beszég a Jobbik elnöke részéről. Másrészről megdöbbentő hogy a Fidesz sajtósaiból ömlik a hazugság. Ezeknek már azt sem szabad elhinni amit kérdeznek. A saját szavazókat is dezinformálják, a belföldre készült koholmányaikkal. Hitelét vesztette Fidesz. Szebb Jövőt!
liberálzöld.
2016. február 23. 17:26
Elő kell venni a már jól bevált technikákat. Óriásplakátot nekik!
Horpadt Bölény
2016. február 23. 16:32
Kezeltesd magad,talán még nem késő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!