Fokozódik a migránshelyzet a szerb-magyar határon

2016. február 22. 17:05

A magyar-szerb határon egyre több migránst látni – csoportokban tűnnek fel, a határzárat figyelik meg, akadnak köztük határsértők is.

2016. február 22. 17:05

Már nappal is egyre több a migráns a szerb-magyar határ térségében, a vajdasági oldalon folyamatosan bukkannak föl tíz-húsz fős csoportok – tapasztalta az MTI tudósítója hétfőn a helyszínen.

A migránsok mozgását a határt őrző rendőrök és katonák távcsővel, valamint technikai eszközökkel folyamatosan figyelik. Hétfőn kora délután a katasztrófavédelem egy drónja szállt föl Mórahalom közelében, és a járőrök a drónra erősített kamera képén követték nyomon a határ túloldalán tartózkodókat. Hétfőn rendőrségi helikopter is járőrözött a térségben, a határ mentén telepített hőkamerák segítségével pedig már több kilométeres mélységben felfedezhető, ha a migránsok a zöldhatár felé tartanak.

Kora délután egy húsz fős – magukat pakisztáninak mondó - csoport közelítette meg a zöldhatárt. A fiatal férfiak – akik közül többen is orrukat és szájukat takaró egészségügyi maszkot viseltek – az egyenruhásokat meglátva a kerítéssel párhuzamosan kezdtek el sétálni a vajdasági oldalon. A rendőrök és katonák a magyar területen kísérték őket. Néhány kilométeres gyaloglás után a csoport visszafordult a vajdasági Horgos irányába.

A migránsok között olyanok is akadnak, akik nemcsak megfigyelik a határzárat és az azt őrző rendőröket, katonákat, hanem meg is próbálnak átjutni. Hétfőn délután négyig Csongrád megyében 44 határsértőt fogtak el, vasárnap az egész országban 237-et.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. február 23. 11:10
Betonfalat? Minek? Orbán azt mondta, hogy a kerítés megoldja a migránsproblémát. Akkor az úgy is van.
liberálzöld.
2016. február 23. 11:10
Csak-csak igazolást nyer, hogy M.O. terrorveszélyben van! Jól szervezi a migránsmozgást a Habony.
atila68
2016. február 23. 09:38
Lőparancs. Ennyi.
áfonya
2016. február 23. 09:26
Lőni Lőni .Fegyverhasználattal lehet az országunkat megvédeni a betolakodóktól,,mert nem menekültek , nem vagyunk szomszédos ország a háborús övezettel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!