Ciprasz megfúrja a brit reformokat, ha lezárnák a görög határt

2016. február 19. 14:52

Egyes források szerint garanciát kér az EU-tagországok állam- és kormányfőitől a görög miniszterenök arra, hogy a jövőben nem fogják lezárni Görögország északi, Macedóniával közös határát. Ha nem kapja meg, meg fogja vétózni a brit reformjavaslatokat. A görög határ lezárását Magyarország és a visegrádi országok támogatják első sorban, akik egyébként a brit reformjavaslatot is ellenzik.

2016. február 19. 14:52

Bennfentes források szerint tovább bonyolítja a brit uniós reformigényekről szóló pénteki brüsszeli tárgyalásokat, hogy a görög miniszterelnök vétót helyezett kilátásba arra az esetre, amennyiben az EU-tagországok állam- és kormányfői nem garantálják számára, hogy a jövőben nem fogják lezárni Görögország északi, Macedóniával közös határát.

Nevük elhallgatását kérő illetékesek pénteki közlése szerint Alekszisz Ciprasz ezzel a felvetéssel az uniós vezetők csütörtökön kezdődött csúcsértekezletének nyitónapi munkavacsoráján állt elő. Az utóbbi időben több uniós ország részéről is elhangzottak a görög-macedón határ lezárására vonatkozó javaslatok, amire szerintük a menekültáradat megfékezése érdekében lenne szükség.

A görög kormányfő pénteken háromoldalú megbeszélést folytatott Angela Merkel német kancellárral és Francois Hollande francia államfővel, annak tartalmáról azonban egyelőre nem szivárogtak ki részletek.

A görög határ lezárását egyébként főleg Magyarország és a visegrádi országok támogatják: Orbán Viktor miniszterelnök többször is említette ezt a javaslatot. A visegrádi országok azonban a brit reformcsomagot sem igazán támogatják, így kérdés, mi is a terve pontosan Ciprasznak.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. március 18. 12:01
Mi köze ehhez Putyinnak? Magánál tényleg elmentek otthonról.
Fahrenheit 451
2016. február 29. 15:17
"A görög határ lezárását Magyarország és a visegrádi országok támogatják első sorban, akik egyébként a brit reformjavaslatot is ellenzik." mind Putyin szekerét tolja..
tyIer durden
2016. február 25. 00:23
Ingyenélő lumpen népség. Ha nagyon hepciáskodnak, akkor meg ki kell őket baszni az EU-ból.
Lotti
2016. február 23. 08:45
A politikusok politizálnak. Ócska körkörös zsarolásnak tűnik? Az is. Ez a politika normális működése. És közben erkölcsi értékeket emlegetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!