Zéró toleranciát hirdetett a salzburgi molesztálókkal szemben az osztrák belügyminiszter

2016. január 07. 18:36

Salzburgban és Bécsben is molesztáltak lányokat „külföldi származású” férfiak szilveszter éjszakáján – közölte csütörtökön az osztrák rendőrség. Az osztrák belügyminiszter szerint záró toleranciával fognak eljárni az elkövetők ellen.

2016. január 07. 18:36

Az osztrák rendőrség minden esetet kivizsgál majd és zéró toleranciával fog eljárni – közölte csütörtökön az osztrák belügyminiszter arra reagálva, miszerint szilveszterkor Salzburgban is több nőt ért a kölni esetekhez hasonló támadás. Johanna Mikl-Leitner közleményében leszögezte: a nők nyilvános helyen való mozgásszabadságát semennyire nem szabad korlátozni. 

Salzburg rendőrsége csütörtökön számolt be több, a városban történt molesztálási esetről. Így például egy fiatal osztrák nő feljelentése szerint szilveszter éjszaka két férfi fogdosta a salzburgi Residenzplatz téren, a támadók nyolc-tíz, külföldi származású férfiból álló csoport tagjai voltak. A rendőrség őrizetbe vett egy 24 éves afgán férfit, aki aznap a hajnali órákban egy salzburgi bárban szexuálisan zaklatott egy 28 éves salzburgi nőt. 

Az illetékes hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy szervezett támadások történtek-e, és lehet-e kapcsolatot találni az egyes elkövetők vagy elkövető csoportok között. Az osztrák közszolgálati média (ORF) internetes kiadása a salzburgi ügyészségre hivatkozva azt közölte, hogy nem nagy számú esetről van szó, és ezek nem hasonlíthatók össze a Kölnben történtekkel. A bécsi rendőrség korábban azt közölte, hogy a városban nem történt a kölni esetekhez hasonló támadás. 

A hatóság legutóbbi bejelentése szerint azonban csütörtökön feljelentés érkezett szilveszter éjszakáján elkövetett köztéri lopás és szexuális zaklatás miatt. A bejelentés szerint egy utcai szilveszteri rendezvényen Bécs Leopoldstadt városrészében ismeretlen férfiak tánc közben több nőt fogdostak, kettőjük pénztárcáját ellopták, a harmadik táskájában pedig kárt tettek. A rendőrség közlése szerint az elkövetők az áldozatok figyelmét elterelve követték el a bűncselekményeket.

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zenebono
2016. január 08. 09:04
Kevés. Bíróságon is felejenek azért, amit tettek. Különben legközelebb is hazaárulókat kapnak a németek és osztrákok.
MZ/X
2016. január 08. 08:46
A német és az osztrák kormány is elárulta saját népét, remélem a következő választáson elhajtják őket a málnásba...
Dénia
2016. január 08. 08:18
Zéró tolerancia, persze. És hogy akarjátok törvényesen letartóztatni, meg fogva tartani azt, aki a rendőr pofájába röhög és a szeme előtt eltépi a fénymásolt menekült papírját. És azt mondja, hogy úgysem tudjátok ki vagyok, holnap szerzek másik papírt. (megtörtént eset)
kenwood
2016. január 08. 08:05
Hàt, a nagy megmentö orszàgok asszonyai ezentúl nincsenek biztonsàgban, de ezt vàlasztottàk. Az àtlag olvasò is megmondta elöre, hogy ez fog történni, mert ott a svéd példa, de sok primitiv nyugati vezetö azt hitte, hogy majd a mindenen, még több orszàg katonasàgàn, rendörségén szabàlyosan àtgàzolò arab, meg néger csürhe egy pàr òràs gyorstalpalò utàn azonnal eu kompatibilis, törvényfélö polgàrokkà vàlik. Van megoldàs: arab nyelvü szòròlapokra kiirni a zöldek, liberàlisok, open borders, amnesty, akàrmilyen refugee welcome szervezetek cimét, hogy oda lehet menni kemény, eröszakolòs szexért, mert az ilyen helyen tevékenykedö hölgyek nem esnek pànikba egy büdös, arab broki làtvànyàtòl és érzésétöl. Söt, ha vannak lànyaik, azok 10-12 éves kortòl vihetök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!