Több ezer ember tüntetett Iránban Szaúd-Arábia ellen

2016. január 05. 09:45

Több ezer ember tüntetett hétfőn Iránban Nimr al-Nimr arcképével Szaúd-Arábia ellen. A síita sejk kivégzése miatt kirobbant válság gyorsan átírhatja az Iszlám Állammal folytatott háborút.

2016. január 05. 09:45

Több ezer ember tüntetett hétfőn az iráni fővárosban Nimr al-Nimr kivégzése miatt. A síita sejk arcképével felszerelkezett tüntetők Szaúd-Arábián túl Izrael-, illetve és Egyesült Államok-ellenes mondatokat skandáltak. A tüntetők az Euronews tudósítójának kifejtették, hogy az irániaknak most lett elegük a szaúdiak Irán-ellenes politikájából.

Elmondták: Irán a térség meghatározó politikai, gazdasági és katonai hatalma. Szaúd-Arábia ezzel szemben szerintük nem tényező, ezért örülhet, hogy egyáltalán szóba áll vele Irán. Az Euronews tudósítója szerint az Iszlám Állammal folytatott háborúk végkimenetele mellett az egész térség jövőjét évtizedekre meghatározhatja egy esetleges Szaúd-Arábia és Irán között kirobbanó fegyveres konfliktus.  

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Max Wünsche
2016. január 05. 11:09
Ezek után,nincs kizárva,hogy Irán komolyabb kontingenst küld Szíriába a jelenlegi 3000-nél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!