Hidrogénbomba: az USA nem hisz Észak-Koreának

2016. január 06. 21:32

A Fehér ház szóvivője szerint az elemezések nem állnak összhangban azzal, amit Észak-Korea állít, és nem hisznek abban, hogy az ázsiai ország valóban sikeres hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre.

2016. január 06. 21:32

Az amerikai elnöki szóvivő kétségbe vonta, hogy igazat mondott-e az észak-koreai vezetés, mikor szerdán sikeres hidrogénbomba-kísérletről számolt be. „Az első elemzések, amelyeket végeztünk, nem állnak összhangban azzal az észak-koreai állítással, miszerint sikeres hidrogénbomba-kísérletet hajtottak végre” – fogalmazott Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szokásos napi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy ezért az Egyesült Államok nem hiszi, hogy Észak-Korea bővítette volna katonai potenciálját. „Az Egyesült Államok további bizonyítékokat gyűjt, hogy többet megtudjon az észak-koreaiak által bejelentett hidrogénbomba-tesztről” – közölte. 

Az amerikai külügyminiszter a nemzetközi biztonságra nézve súlyos fenyegetésről beszélt. John Kerry külügyminiszter „nagyon provokatív cselekedetnek és a nemzetközi békére és biztonságra súlyosan fenyegetőnek” nevezte a feltételezett észak-koreai kísérleti robbantást.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. január 07. 07:04
Japán már 1945-ben két sikeres atomrobbantást hajtott végre Hirosimában és Nagaszaki-ban.
Csigorin
2016. január 07. 06:58
Hat ne higgyenek, nem vallasi fegyver vagy placebo az hogy hinni kelljen benne, anelkul is hat.
Peter8811
2016. január 07. 06:54
Iraknak se hittetek,hogy nincs vegyi fegyverük, jól eldugta Szaddam.
Peter8811
2016. január 07. 06:50
Én nem hiszek Észak-Koreának olyan kurva nagy náluk a korrápsn, és még véletlenül sincs náluk egy Bell, egy egy Goodfing, viszont a rossz nyelvek azt mondják Bitó az van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!