Észak-Korea hidrogénbombát robbanthatott

2016. január 06. 06:48

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán várhatóan összeül amiatt, hogy Észak-Korea saját közlése szerint sikeres tesztet hajtott végre egy hidrogénbombával. Az észak-koreai állami televízióban közölt bejelentés szerint ezzel „újabb szintre lépett az ország nukleáris ereje”.

2016. január 06. 06:48

A dél-koreai és a kínai földtani intézet is robbantás okozta, Richter-skála szerint 4,9 és 5,1 közötti erősségű földmozgást észlelt szerdán Észak-Korea északkeleti részén, nem messze nem messze Kildzsu városától, ahol az ország nukleáris kísérleti központja is található. Nem sokkal később a diktatúra bejelentette: sikeres kísérleti robbantást hajtottak végre egy hidrogénbombával.

 
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán várhatóan összeül az ügyben, jelentette helyi idő szerint kedden késő este a CNN hírtelevízió két, neve elhallgatását kérő diplomatára hivatkozva. A világszervezet még nem adott ki erről közleményt. Az észak-koreai állami televízióban közölt bejelentés szerint az ország „teljes sikerrel” tesztelt egy „miniatürizált” hidrogénbombát, amivel „újabb szintre lépett nukleáris ereje”.
 
A hidrogénbomba magfúzióval vált ki robbanást, ami pusztítóbb az atombombánál, de elkészítése is jóval nehezebb. Észak-Korea 2006 és 2013 között háromszor hajtott végre sikeres atombomba-robbantást, a szakértők szerint az ország 10-20 atomrobbanófejjel rendelkezik.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2016. január 06. 21:57
Inkább Micsurint klónoznák, hogy megoldja a kajakérdést.
Morgen
2016. január 06. 16:28
Hatott-hetett. Majd kitaláljuk, mit tehetett. Még az is lehetett, hogy "jól jött" a földrengés. Ebben a bolond világban minden lehet, még az is, ami sohasem lesz.
egysegelem
2016. január 06. 15:15
Szerintem csak a dagadt pukizott.
Anonymtalan
2016. január 06. 13:24
Az erejéről lehet tudni valamit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!