Cseh államfő: A NATO bevetése kell a menekültáradat ellen

2016. január 21. 16:53

Miloš Zeman szerint az Európai Bizottság javaslata, amely 1500 határőr bevetéséről szól, a vicc kategóriájába esik. A cseh elnök a NATO afganisztáni működését venné mintául a menekültek jelentette probléma orvoslására.

2016. január 21. 16:53

Az Európai Bizottság javaslata, melyet a schengeni határok őrzésének megerősítésére tett, azzal számol, hogy az uniós tagállamok legalább 1500 katonát bocsátanak a testület rendelkezésére. Míg a cseh kormány támogatja a javaslatot, a köztársasági elnöknek más elképzelései vannak. „Szeretném, hogy Afganisztánhoz hasonlóan más országokban is közös NATO-parancsnokság jöjjön létre, amely az Európai Unió határait védené” - fejtette ki véleményét Miloš Zeman. „A most asztalon fekvő javaslat, tehát az 1500 emberből álló határőrség csak karikatúrája a határőrségnek. Ennek csak akkor lenne értelme, ha azt hinnénk, hogy az európai NATO-tagállamok hadseregeinek csak 1500 katonájuk van” - mondta a cseh államfő.

A cseh politikai vezetés egybehangzóan szorgalmazza a schengeni határok őrzésének megszigorítását. Míg azonban Bohuslav Sobotka miniszterelnök támogatja a brüsszeli javaslatot, addig Andrej Babiš kormányfőhelyettes, pénzügyminiszter Zemanhoz hasonlóan inkább a NATO határőrizeti szerepe mellett érvel. Miloš Zeman szerint eljött az ideje annak, hogy „határozottan megállítsák” az Európába tartó menekültáradatot. Megjegyezte, hogy néhány szír család és néhány tucatnyi iraki keresztény befogadásában nem lát problémát. „Világosan kimondom azonban: elég volt. Ez minden” - szögezte le. Az elnök feltételezi, hogy a cseh határok őrzésébe rövidesen be kell vonni a hadsereget is. „Abban a pillanatban, amikor a menekülthullám Ausztriából elkezd átterjedni hozzánk is” - szögezte le a cseh államfő a Parlamentní listyben megjelent interjúban.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. január 22. 06:53
Nato az országokat nem azért tömöríti maga köré hogy megvédje . Azért tömöríti maga köré hogy gazdasági érdekeltségeit védesse ,ha valamelyik ország usa érdekeit keresztezi azt Amerika eltiporja erőfölényével. Évek óta az eu pénze sokkal erősebb a dollárnál ,másik szempont németeket gyengítették meg mert Amerika érdekeit keresztezi ,másik oraszág a farnciák ,ha ezt a két országot Amerika letudja gyűretni a betolakodókkal akkor az egész eu bedől,Csak a franciáknál 1400 terrorista bent van tegnapi hírekben hallottuk Amerikának egy puskalövésébe egy katonai áldozatába nem kerül ,,,,betolakodók olajából futja a furra .,,,,, Angolok meg Amerika felé húznak,velük nem lesz bajuk.
áfonya
2016. január 22. 06:26
Bűntetik a betolakodók fekete fuvarját,,hisz Nato is fekete fuvarozó ,jahhh hogy a humánus hazug dumával. Tengereken összeszedett vándorok hajóról kirakása közel van az afrikai partokhoz,,feketén szállító nató hajók pár ezer kilómérre inkább euban szállítják ..Most már tényleg elé volt az eus hazug dumából nató euval összejártszik háttér alku merkel meg juncker pénzeli az egész fekete fuvart ,de a betolakodókat ellátó országoktól megvonja a segítséget. Nagy gazemberség szinjáték az eu megvédése.
áfonya
2016. január 22. 06:14
Amerikai hajók cirkálnak a tengeren ,összeszedik a felénk tartó betolakodókat az európai nép ellenségeit .Ezekkel rombolják szét igázzák le fegyver nélkül az eus népet. Eus emberek bénán követik a brüsszeli vízfej parancsát. .
áfonya
2016. január 22. 06:06
Nato szállítja fekete fuvarral az európai nép legyilkolóit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!