Ausztria korlátozza a menedékkérők számát

2016. január 20. 15:39

Korlátozza a menedékkérők létszámát Ausztria: az ország idén legfeljebb 37 500 embert enged be – jelentette be az osztrák kormány.

2016. január 20. 15:39

Ausztria korlátozza a menedékkérők létszámát, idén legfeljebb 37 500 embert enged be az országba – jelentette be az osztrák vezetés szerdán.

A kormányülésen hozott döntés szerint számuk 2019-ig összesen mintegy 130 ezer lehet.  Ez a szám Ausztria lakosságának másfél százaléka.  

2015-ben összesen 90 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Ausztriában, vagyis több mint háromszor annyit, mint egy évvel korábban.

Szerbia szerdától csak azokat az illegális bevándorlókat engedi tovább, akik Ausztriában vagy Németországban kérnek menedéket – jelentette szerdán a Tanjug szerb hírügynökség egy szerb miniszterre hivatkozva az MNO szerint.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lőcsér Albert
2016. január 23. 01:16
Tisztelt "blondiner"! Pont annyira "egyszerűsítem le", mint hogy 1X1=1 Vagy, ha Ön fuldoklik, akkor oxigénre van szüksége. Ez a minimum. Szerintem emberek vagyunk. Mindegy, hogy Holdra küldött asztronauta, vagy tengerben fuldokló. Ez szerintem az alap 1X1 Vagy a fekete/fehér. Aki ezt túlbonyolítja, véleményem szerint ... - nem írom le. Mert nem szeretnék senkit megsérteni. Köszönöm észrevételét.
blondiner
2016. január 22. 00:18
Kedves Albert! Pont annyira egyszerűsíted le ezt a kérdést, mint azok, akik a "Dunábalövést" tartják ez egyetlen megoldásnak. Ez egy olyan folyamat, ami ezen az útvonalon (balkáni) Koszovóból indult és jellemzően albán emberek indultak a szegénység ellen Németországba. 2011-2013 között havi néhány-száz ember jött át a zöldhatáron. Akkor már három éve ment a szír polgárháború. 2014-ben indult be az észak-afrikai invázió, de még akkor is csak 40 ezer ment át Magyarországon, és még akkor is 60%-ék felett volt a koszovóiak aránya. Úgy gondolom, ezek a mai menekültek már akkor Törökországban voltak, ahol már nem fenyegette az életüket veszély, de akinek a rokonai már évek óta kint éltek, szerintem hívták a családot - talán akár nyilvános facebook oldalukon. Ez beindított egy olyan láncreakciót, aminek két része volt, az egyik az elterjed hír "kánaánról", a másik a nagy embercsempész biznisz. Talán jó, hogy mi már nem vagyunk érintettek, sőt, nagyon jó
Lőcsér Albert
2016. január 21. 09:51
Tisztelt "kalevala". A tudattal éppen, hogy nincs problémám. Én a Földön élek. Nem tudom mit tennél, ha Téged kirekesztenének más országban, csak mert nem oda születtél?Viszont nagy ----sz-- vagy és onnan menned kell. Nem kell nagyképűsködni -mert neked nincsenek háborús problémáid - csak magánjellegűek - és személyeskedni, csak bele kell gondolni mások gondjaiba. Csak Te vagy ember, mások nem? Ha ott fogsz feküdni (mondjuk infarktusod miatt pl. a járdán, valahol a világban - akár csak turistaként is - én átléplek. Ok? Mert nem tartozol oda ahol én élek. Mert barna a bőröd. Ezáltal a gyerekeid meg hiába fognak otthon várni. Ennyit arról, hogy csak önmagunkat tudjuk elfogadni. (Ez nagyfokú önzőség - szerintem) Az a baj, hogy ez emberek régiókban gondolkoznak, és nem veszik vagy nem akarják végre tudomásul venni, hogy már az a világ elmúlt, amikor csak a saját szalonnácskáját sütögették. Egyszerűen annyira megváltozott a világ teljesen, hogy az elképesztő. Már mindenki felelősséggel tartozik. Vagy még ehhez több idő kell megérteni? Nem tűnt fel, hogy ha pl. egy nagy környezeti katasztrófa van, akkor a világ vezetői hirtelen egységesen kezdenek gondolkozni? Miért csak akkor gondolkoznak egységesen, amikor baj van? Ehhez nem tudatmódosító szer kellene,hanem végre a már folyamatosan tudat módosult világnak a kényelmes fotelből kiszállni. Mert az totál egyszerű, hogy ülünk a fenekünkön a TV távirányítóval és az okos telefonokkal. És csak kritizáljuk, ha a kényelmünket fel kellene egy kicsit áldozni. Röviden, ébresztőőőő! Mert már nem a középkorban élünk. A lusta és felelőtlenséges világban. Ehhez kéne már végre tudat módosulni kedves barátom. Üdv.
blondiner
2016. január 21. 02:00
Ha meg nyer a néppárt, vagy szabadságpárt, visszamegy taxizni és hordja a szlovén határtól Salzburgba a "észak afrikainak tűnő" bevándorlókat, akik a pályaudvarokon hangos "ficki-ficki" rikkantásokkal csöcsörésznek echte osterreichise csöcsörésznivalókat, Szelestey Lajos megértése mellett :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!