Szabadság Érdemrendet kapott Ukrajnától Soros György – kivételesen elfogadta

2015. november 13. 02:03

Petro Porosenko ukrán elnök csütörtökön a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetéssel jutalmazta a magyar származású amerikai üzletembert, több alapítvány, köztük az ukrán Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány (IRF) létrehozóját. Soros az elmúlt 25 évben nem fogadott el állami kitüntetést, de most kivételt tett.

2015. november 13. 02:03

A külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetéssel, Szabadság Érdemrenddel tüntette ki Petro Porosenko ukrán elnök csütörtökön Soros György magyar származású amerikai üzletembert, több alapítvány, köztük az ukrán Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány (IRF) létrehozóját.

Sokévi eredményes munkásságáért

Az államfő személyesen adta át az érdemrendet a kitüntetettnek. Az átadási ceremónián kiemelte, hogy az üzletember és mecénás elmúlt években végzett tevékenysége jelentősen hozzájárult a jelenleg Ukrajnában zajló demokratikus változásokhoz. A még Ukrajna függetlenné válása előtt, 1989-ben létrehozott Reneszánsz Alapítvány az elnök szavai szerint már több mint 25 éve játszik fontos szerepet az ukrán állam fejlődésében és a demokrácia megszilárdulásában.

A kitüntetés hivatalos indoklása szerint Soros György az érdemrendet „az ukrán állam nemzetközi tekintélyének erősítéséért tett személyes szolgálataiért, a szociális és gazdasági reform megvalósításához való jelentős hozzájárulásáért és sokévi eredményes munkásságáért” kapta.

Soros György kivételt tesz

Soros György nagy megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést. Olekszandr Szusko, az ukrán Reneszánsz Alapítvány vezetője Facebook-oldalán azt írta, hogy Soros György kivételt tett Ukrajnával, hiszen „negyedévszázad alatt semmilyen állami kitüntetést nem fogadott el egyetlen országtól sem”.

*

Fotó: Petro Porosenko

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. november 15. 12:40
Soros György az egyszemélyes felelőse a párizsi merényleteknek és ami még majd most jön.
kitiltott
2015. november 13. 22:43
Európa elleni totális amerikai "demokrata" baloldali támadás Rockefeller pénzéből..Soros segítségével Soros Györgyhöz köthető történések a világban 2008 pénzügyi válság 2009-2010 támadás az OTP ellen 2010-2012 Támadás Magyarország kprmánya ellen. 2011 Bilderberg csoport eldöntötte Európa nemzeteit meg kell gyengíteni 2012 Arab Tavasz az arab államok meggyengítése migránsok létrehozása. 2013 Ukrajnai háború Majdan az orosz kisebbség elleni provokáció. 2014 janur támadás az euro ellen -30% egy év alatt 2014 Orosz embargó kiharcolása 2014 Görög válság kezdete 2015 1,5 millió Migráns rászabadítása Európára. 2015 Kínai tőzsde válság -30% 2 nap alatt 2015 A VW n keresztül támadás Az Európai autó gyárak ellen. -20% egy nap alatt. Mi várható? 2015-2016 Usa szabadkereskedelmi egyezmény Kizsarolása a NATO val. Ezután Európa az USA igazi rabszolgája lesz. 2016 ban várhatóan egy Igazi amerikai zsidó-t Választanak elnöknek. Teljesen tönkre vágják az EUR.-t Az EUR helyett Bevezetik Európában is az USD.-t. 2020 ig elérik majd hogy megalakul a nemzetek nélküli Multikulturális Egyesült Európa (USE). Első körben a nemzeti öntudat csökkentése érdekében Megpróbálják majd a nyelveket korlátozni arra hivatkozva hogy az Európai Unió hivatalos nyelve az angol lesz.Így szép lassan az összes hivatalos ügyet majd csak tolmács segítségével Lehet megoldani. Bevezetik majd a sokkal szigorúbb amerikai törvényeket amelyek angolul vannak leírva. Kb 10 év múlva pl egy Vatikán elleni merényleztel kirobbantanak majd egy iszlám forradalmat,a migránsok kiírtják majd a papokat,felgyújtják a templomokat. erre kellettek nekik a most bevándorló migránsok akik ellen először létrehozták az Iszlám államot. Ezt a forradalmat majd az USA fogja leverni. Ezután hálásak leszünk majd az USA nak. Így 2030 ig elérik majd hogy az USA és az Európai Unió egyesülni fog természetesen egy USA kormányzással. Na Innentől kezdve majd az USA állampolgárainak mérhetetlen jólétéért fogunk dolgozni.
mucsay
2015. november 13. 14:08
lóvé van hozzá? él még a krivnya vagy mi a túró? mer ha eddig húzta volna, most már vége. lehet a szép új demokráciában csirkét nevelni az erkélyen.
kitiltott
2015. november 13. 14:00
"majdan egyszer ezért is meglakol ha előbb nem az igazi pokolban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!