Kilőhették az amerikaiak a lefejezős videókból hírhetté vált Dzsihád Johnt

2015. november 13. 08:01

A Pentagon közlése szerint egy drón légi csapást intézett az Iszlám Állam lefejezős videóiból hírhedtté vált Dzsihád John ellen. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e kilőni a férfit.

2015. november 13. 08:01

Egy amerikai harci drón légicsapást intézett az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet lefejezős propagandavideóiból ismert „Dzsihád John” ellen Szíriában – közölte helyi idő szerint csütörtök éjjel a Pentagon. Peter Cook, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint egyelőre nem világos, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervet „fővárosában”, az észak-szíriai Rakkában, illetve annak környékén végrehajtott légicsapás elérte-e a célját. A terrorista a Pantagonból származó nem hivatalos közlés szerint egy gépkocsiban ült a támadás alatt. 

A túszok kivégzéséről készült videókon kötött maszkban látható, késsel fenyegetőző „Dzsihád Johnt” Mohammed Emwazi kuvaiti születésű brit állampolgárként azonosították nyugati titkosszolgálatok. A férfit volt túszok vérszomjas pszichopataként írták le.

Az IÁ 2014 augusztusa óta mások mellett Steven Sotloff és James Foley amerikai újságíró, Abdul-Rahman Kassig amerikai, valamint David Haines és Alan Henning brit segélymunkás, továbbá Goto Kendzsi japán újságíró lefejezéséről osztott meg videót a világhálón.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. november 13. 16:43
És? Most már győztek? (Mint Afganisztánban?)
lynx
2015. november 13. 16:24
Ezt nevezem! Kiszúrták a műholdról a fekete lepedőbe csomagolt tuareget, ment a drón, gyorsan azonosította az egyedi szövésminta alapján, meghallgatta a védőbeszédet, a vádat, döntöttek az esküdtek, a bíró a kalapáccsal leütött, és mindjárt végre is hajtotta az ítéletet. Ez igen! Ez nem magyar módi! Ez igazi demokrata megoldás! Kellene nekünk is az ilyen szuper gyors, intelligens és jogot végzett drónból néhány.
Akitlosz
2015. november 13. 14:01
Ez már megint csak ilyen hetelős "hír", azaz csupán egy lehetőség, nem tény.
Akitlosz
2015. november 13. 13:59
"hírhetté" S ez az MTI színvonal. Szégyen az országra nézve. Az MTI-nél dolgozók nem csak, hogy fogalmazni nem tudnak jól, de helyesen írni sem. :-( Helyesen: hírhedtté
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!