A CSU betiltaná a burkát és a nikábot Németországban

2015. november 30. 19:57

A CSU szerint minél előbb el kell fogadni a teljes arcot eltakaró burka és a csak a szemet szabadon hagyó nikáb betiltásáról szóló törvényt Németországban, mivel fontos, hogy látszódjon az emberek arca, továbbá azért is, mert a burka ellentétes a nemi egyenjogúságról vallott német nézetekkel. Ilse Aigner bajor pénzügyminiszter szerint ha ő felveszi a kendőt Iránban, akkor joggal várják el, hogy Németországban ne fedjék el az arcukat a muszlimok.

2015. november 30. 19:57

A CDU testvérpártja, a Bajorországban kormányzó Keresztényszociális Unió azt szeretné, ha betiltanák a burkát és a nikábot Németországban – írja a The Local alapján az Index. Ilse Aigner bajor pénzügyminiszter a Weltnek adott interjúban arról beszélt: minél hamarabb el kell fogadni az erről szóló törvényt, mivel fontos, hogy látszódjon az emberek arca.

Ezen túl pedig azért is, mivel a burka és a nikáb ellentétes a nemi egyenjogúságról vallott elvekkel. Aigner megjegyezte: amikor ő Iránban járt, akkor felvette a kendőt. Így elvárja, hogy ha az arabok Németországba jönnek, akkor ne fedjék el az arcukat.

Bajorországban 2014-ben azt már megtiltották, hogy a tanárok az iskolában burkát viseljenek. A teljes tiltás viszont egy két évvel korábbi kormányzati jelentés szerint akár alkotmányellenes is lehet.

Az Index megjegyzi: Franciaországban 2011 óta tilos az arcot teljesen eltakaró burka, illetve a csak a szemet szabadon hagyó nikáb viselése is. Egy tavalyi strasbourgi bírósági döntés pedig lényegében megerősítette, hogy a tiltás nem jogsértő.

Nem tudja, hogy mi a nikáb és mi a burka? Mutatjuk!

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2015. december 01. 11:30
látnak ezek vmit?
magnamater
2015. december 01. 11:11
Norvégiában már leszedik a templomtoronyról a keresztet. Hova fog ez vezetni? Kötelezik majd a nőket a burkát viselni.
Rockpapa
2015. december 01. 10:13
Megint itt van ez a "ná" végződés.Ez akadályoz meg minden normális cselekvést.
komondor
2015. december 01. 10:11
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!