Merkeles akasztófa miatt áll a bál Németországban

2015. október 13. 18:16

A bevándorlóellenes Pegida-mozgalom hétfői tüntetésén valakik Angela Merkel-es és Sigmar Gabriel-es akasztfákkal jelentek meg, az ügyészség nyomozást indított az ügyben köznyugalom bűncselekményre felszólítással történt megzavarásának gyanúja miatt. Közben a Legida nevű szerveződés hétfői lipcsei tüntetésének egyik résztvevője ellen is feljelentést tettek náci karlendítés miatt.

2015. október 13. 18:16

Nyomozást indított a németországi Drezda ügyészsége az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom hétfő esti tüntetésén felmutatott akasztófa miatt. A nyomozás a köznyugalom bűncselekményre felszólítással történt megzavarásának gyanúja miatt indult ismeretlen tettes ellen – mondta Jan Hille, az ügyészség szóvivője kedden a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

A menekült-, bevándorló- és iszlámellenes mozgalom drezdai demonstrációjának egyik részvevője egy akasztófát formázó tárggyal jelent meg, rajta azzal a két felirattal, hogy „Fenntartva Angela »anyácska« Merkelnek”, illetve „Fenntartva Sigmar »csőcselék« Gabrielnek”, vagyis a német kancellárnak és az alkancellárnak, akinek az utóneve helyesen Sigmar. Az ügyészségi szóvivő elmondta: az eljárásban azt is megvizsgálják, hogy a tárgy felmutatása uszításnak minősül-e. Az biztos, hogy fennáll a bűncselekmény elkövetésének „kezdeti gyanúja”, és az eset rávilágít arra, hogy „a gyülekezési szabadságnak és a véleményszabadságnak vannak korlátai” – tette hozzá.

Bachman nevetséges tákolmányról beszél

A mozgalom legismertebb társalapítója, Lutz Bachmann szerint a sajtó eltúlozza az eset jelentőségét. Szerinte az akasztófa csupán egy 120 centiméter magas, vékony lécekből barkácsolt „nevetséges tákolmány” volt – közölte az MDR.

A tüntetésen független becslés szerint 7500-9000 ember jelent meg. A szónokok egyebek között felvetették, hogy Szászország váljon ki Németországból, és lépjen ki az Európai Unióból is. Követelték továbbá, hogy építsenek ki műszaki zárat a német határokon. A Pegida ellen néhány százan tüntettek Drezdában.

Náci karlendítés miatt is feljelentést tettek

Hétfő este a Lipcse a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Legida) nevű szerveződés is tartott tüntetést. A megmozdulás egyik részvevője ellen feljelentést tettek tiltott jelkép használatának minősülő náci karlendítés miatt. Lipcsében a Legida ellen tiltakozó tüntetés is volt hétfő este.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. október 14. 08:22
-Merkeles akasztófa miatt áll a bál Németországban. Nyomozás indul, gondolom felségsértés miatt. -Egy régi kifejezés; a lopakodó diktatúra! Ez bizony az. -A kötelező; polkorrekt (magyarul; mellébeszélés, hazudozás!), szintén az. -Orwell elégedetten mosolyog a túlvilágon, én megmondtam előre.
1120
2015. október 13. 22:52
1945 óta ez van...
Akitlosz
2015. október 13. 22:18
Merkeles katasztrófa miatt áll a bál Németországban
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. október 13. 21:51
Orbán húzogathatja bőrt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!