Legalább negyven halottja van egy francia buszbalesetnek

2015. október 23. 09:45

Kamionnal ütközött, majd kigyulladt egy busz Franciaországban Bordeaux közelében. A balesetben legalább negyvenen vesztették életüket. Az első információk szerint főleg idősek utaztak a buszon. Szemtanúk szerint a kétszer egysávos mellékúton egy nagyon veszélyes kanyarban történt a baleset.

2015. október 23. 09:45

Legalább negyven halottja van egy autóbusz-balesetnek Franciaországban. A busz teherautóval ütközött Bordeaux közelében, Puisseguin városa mellett pénteken – közölte a francia rendőrség. 

A buszon főként idős emberek utaztak, de  egyelőre nem tudni, hogy hányan, és azt sem, hogy milyen nemzetiségűek. A rendőrség közlése szerint a jármű kigyulladt, ezért rendkívül sok az áldozat.

A BBC információi szerint legalább 42-en haltak meg. A BBC úgy tudja: ez a legsúlyosabb francia országúti baleset 1982 óta, amikor Beaune környékén 52-en haltak meg egy balesetben.

Frissítés:

A két jármű egy kétszer egysávos mellékúton rohant egymásba. Az autóbuszban 49-en utaztak, közülük 41-en vesztették életüket, s a kamion sofőrje is meghalt a balesetben. 

Néhány embernek sikerült kimenekülnie az égő buszból, de az nem ismeret, mennyire sérültek meg. A francia hírtelevíziók szerint csak három ember élte túl sértetlenül a balesetet. 

A busz nem sokkal a baleset előtt, péntek kora reggel indult egy közeli településről, és a dél-franciaországi Landes megyébe vitte kirándulni a helyi idősek klubjának a tagjait. 

Szemtanúk az I-télé francia hírtelevíziónak elmondták, hogy a baleset egy nagyon veszélyes kanyarban történt. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a mentők és a tűzoltók.

A Görögorszűgban tartózkodó Francois Hollande államfő és vezető politikusok is kifejezték együttérzésüket. Bernard Cazeneuve belügyminiszter és Alain Juppé volt külügyminiszter, Bordeaux polgármestere jelezte, hogy elindult a helyszínre.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2015. október 23. 11:00
Az ám a gond, hogy a vasúti teherszállítás sebessége uniós átlagban a 20km/h-t sem éri el.
Békanász a hasadon
2015. október 23. 10:15
Elég régóta pofázunk a kamionforgalom veszélyességéről. Helsinki bizotság, Amneszty majd felemeli a szavát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!