Afganisztán: gender tanszék indult a kabuli egyetemen

2015. október 19. 10:23

Gender képzést indított a hétvégén Afganisztánban a Kabuli Egyetem. A Dél-Korea támogatásával megszervezett program célja a női döntéshozók számának növelése, az ország külföldi szakértőktől való függésének csökkentése, de hozzá kívánnak járulni a nők elleni erőszak és a hátrányos helyzetű csoportok kutatásához is.

2015. október 19. 10:23

A nemek közti egyenlőség elősegítése érdekében szombaton gender képzést indított Afganisztánban a Kabuli Egyetem. A program támogatja a nők elleni erőszak és a hátrányos helyzetű csoportok kutatását, valamint szeretné elősegíteni a férfiak és nők tudatos felelősségvállalását – írja a Pajhwok Afghan News.

A Dél-Korea által támogatott kétéves képzés alatt a diákok elmélyednek majd például a női jogokban, tanulmányozzák a nők szerepét a szegénység csökkentésében, valamint a konfliktuskezelést is. 

A képzés egyik célja, hogy csökkentse az afgán állam függését a külföldi szakértőktől, valamint elősegítse a női döntéshozók számának növekedését a közéletben, a civil társadalomban, a vállalkozók és újságírók között.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. október 19. 15:13
A tengerészet is egy komoly alkalmazott tudomány. Most akkor azt is tanítani kéne Afganisztánban? Csak azért mert arra kaptak pénzt és külországi művelői megsértődnek ha nem teszik?
Morgen
2015. október 19. 14:07
A törvényhozók agyát kellene "reformálni". Ha a rendőr egyetért azzal, hogy a négy hónapos kislányt meg lehet erőszakolni, akkor a gender-tanfolyam egy lószar.
röviden
2015. október 19. 12:52
Cserébe a Humboldt egyetemen tudományos dzsihadizmus tanszéket alapítanak.
Szúnyog
2015. október 19. 12:47
Lehet, hogy ezért menekülnek az afgánok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!