Ne adjanak pénzt a kelet-európai koldusoknak! – kéri a svéd egyenlőségi miniszter

2015. szeptember 12. 13:47

A svéd egyenlőségi tárca vezetője azt mondja, ha a svédek inkább bolgár és román segítő szervezeteket támogatnak, akkor ezek az emberek esetleg otthon maradnak, ahelyett, hogy náluk koldulnának.

2015. szeptember 12. 13:47

Aki segíteni akar a svéd utcák EU-s koldusain, ne adjon nekik pénzt – javasolta Åsa Regnér egyenlőségi miniszter a Dagen Nyheter című lapban, amiről a The Local svéd kiadása számolt be angolul. A miniszter ehelyett bolgár és román segítőszervezetek támogatását javasolja, akárcsak Martin Valfridsson, aki a „sérülékeny EU-állampolgárok” nemzeti koordinátora Svédországban.

„Nem hinném, hogy jó az, ha minden bolt előtt koldusok ülnek és pénzt kérnek” – mondta a miniszter asszony. Szerinte a helyzet „fenntarthatatlan”. Úgy gondolja, hogy a segítő szervezetek támogatása hosszú távon jobb megoldás, mert így a koldusok meggondolhatnák, hogy inkább otthon maradjanak, ahelyett, hogy Svédországba mennének koldulni.

Svédországban jelentősen megnőtt az EU-ból, elsősorban Bulgáriából és Romániából érkező koldusok száma, egy tanulmány szerint tavaly egyenesen megduplázódott, így jelenleg mintegy négyezren lehetnek az országban.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2015. szeptember 12. 16:02
Mi az oka, hogy magyar cigányokról nincs szó a svédországi koldulók esetében (mert hogy cigányok a koldusok arról ne legyen kétsége senkinek)? Netán jól érzik magukat a cigányaink a "közmunkás" Magyarországon? A kérdés költői, a válasz nyilvánvaló.
Mindjárt
2015. szeptember 12. 15:37
Cigányoznak a liberális svédek? Ejnye-bejnye :)
pollip
2015. szeptember 12. 14:31
Amennyi migráns megy, hamarosan közülük is kerül ki koldus. Ja, nem, mert a szociális ellátórendszerbe ők beleférnek.
tyIer durden
2015. szeptember 12. 14:22
Bezzeg a nigger és muszlim vadak mehetnek. Persze ennek meg is lesz majd a böjtje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!