Mekka: megkezdődött a szent zarándoklat

2015. szeptember 23. 09:43

Megkezdődött a hadzs, a muzulmánok szent zarándoklata Mekkába. A zarándoklat engedélyhez kötött, de a szaúdi hatóságok így is két és fél millió hívőre számítanak.

2015. szeptember 23. 09:43

Minden igaz, istenfélő muzulmának életében legalább egyszer meg kell tennie ezt a szent utat Mekkába, feltéve ha egészsége és anyagi helyzete engedi. Ez a parancsolat az iszlám öt alappillérének az egyike, éppen ezért a zarándoklat idejére a legszentebb város lakossága a kétszeresére nő. Szaúd-Arábia adja ki a zarándoklathoz szükséges engedélyt, valamint a rend fenntartása érdekében közel százezer rendőrt és segítőt vezényel Mekkába.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2015. szeptember 23. 13:09
Remélem a femenes csajok megzavarják a rendezvényt. Hatalmas tiszteletet vivnának ki a liberálisok szemében. Vajon vannak ennyire bátrak? Szebb Jövőt!
red label
2015. szeptember 23. 10:40
Életében csak egyszer kell, van rá idő még.....?
red label
2015. szeptember 23. 10:38
Mi lszz az Europába özönlő muzolmánokkal, nekik nem kötelező, vissza menni Mekkába??????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!