Így rappel a választóinak az FPÖ-s HC Strache

2015. szeptember 25. 09:11

A Kék Duna keringőre írt rappel kampányol az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a bécsi választás előtt. A klip végén a pártelnök HC Strache rappelve kérdésekre is válaszol.

2015. szeptember 25. 09:11

Egészen szürreális kampányrappel állt elő az osztrák FPÖ a bécsi helyi választásokra. HC Strache egyébként korábban is rappelt már a választóihoz. Ezúttal a Kék Duna keringő zenéjére kritizálják a regnáló szocdem-zöld koalíciót, és biztatnak a kékekre, vagyis az FPÖ-re való szavazásra.

A dalban a migránskérdés is előkerül: eszerint azért bélyegzik fasisztának az FPÖ-t, mert azt akarja, hogy a bevándorlók dolgozzanak, adót fizessenek és tiszteletben tartsák a törvényeket és a véleménynyilvánítás szabadságát.

A klip végén HC Strache a rapper MC Blue és „random polgárok” kérdéseire is válaszol, akik a munkanélküliség, a nyugdíj és a menekültek miatt aggódnak. Utóbbival kapcsolatban Strache kijelenti, hogy a háború elől menekülőknek védelmet kell nyújtani, de valójában a migránsok nyolcvan százaléka csak „látszatmenekült”.

A rap teljes leirata németül olvasható a Heute.at-n.

Orbán Viktor egyébként pénteken Bécsbe látogat és Werner Faymann kancellár és Reinhold Mitterlehner alkancellár mellett HC Strache-val is találkozik.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
exlibris
2015. szeptember 26. 01:17
Király!
ousiv
2015. szeptember 25. 16:19
ki a klipben lévő Freddy Krueger?
Hargitai fecskemadár
2015. szeptember 25. 15:07
Az Örmömóda zenéjére is írnék valami hasonlót, hogy legyen egy kis valós érték is benne. És az Európai Parlamenteben kéne előadni. Többet érne, mint "kancsitavirsli" főnixdögkeselyű dala.
thymian
2015. szeptember 25. 14:56
Ich drücke die Daumen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!