Újabb német befogadóállomás égett le

2015. augusztus 25. 09:32

Az utóbbi hetek tűzesetei után újból tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben Németországban. Ezúttal a Brandenburg tartománybeli Nauenben egy tornacsarnok égett le. A hatóságok szerint valószínűtlen, hogy műszaki hiba okozta a tüzet.

2015. augusztus 25. 09:32

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben. Kedd hajnalban a Brandenburg tartománybeli Nauenben egy tornacsarnok égett le. A rendőrség szerint valószínűtlen, hogy műszaki hiba okozta a tüzet a csarnokban, ahol a héten 130 menedékkérőt akartak elhelyezni, és meglehet, hogy szándékos gyújtogatás történt. A lángok az épület egészét elborították, a tűzoltók ezért úgy döntöttek, hogy a tűz tovaterjedésének megakadályozására összpontosítanak és hagyják leégni a csarnokot – közölte az RBB regionális közszolgálati médiatársaság.

A Berlin melletti Nauenben az utóbbi hetekben több tüntetést tartottak a menedékkérők tervezett befogadása ellen. Németországban számos gyújtogatás történt az utóbbi hónapokban menedékkérők elhelyezésére előkészített, még lakatlan ingatlanokban, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy az önkormányzat ne tudjon bevándorlókat költöztetni az adott környékre. A menekülthullám erősödésével a rasszista, idegenellenes támadások száma is emelkedik. A szászországi Heidenauban a hét végén zavargások voltak egy menekültszállásnál. Angela Merkel kancellár és kormányának több tagja elítélte az erőszakot és a szélsőjobboldali gyűlölködést, a törvényhozás alsóházának (Bundestag) elnöke, Norbert Lammert pedig egy keddi lapinterjúban szégyennek nevezte a menedékkérők elleni erőszakos tüntetéseket. Úgy fogalmazott, hogy az ilyen cselekmények „kínosak” Németországnak.

Az egyik legtekintélyesebb német politológus, Werner Patzelt szerint a heidenaui zavargások arra utalnak, hogy a menedékkérők számának emelkedése az idegenellenesség jelentős erősödését idézheti elő. Szerinte ebben a politikának is felelőssége van, mert nem ad válaszokat a lakosság egyre szélesebb rétegeit a hatalmába kerítő elbizonytalanodásra és az „elhazátlanodás” érzésére, amely a tömeges bevándorlás és a menekülthullám révén alakult ki.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. augusztus 25. 15:48
" Werner Patzelt szerint a heidenaui zavargások arra utalnak, hogy a menedékkérők számának emelkedése az idegenellenesség jelentős erősödését idézheti elő. Szerinte ebben a politikának is felelőssége van, mert nem ad válaszokat a lakosság egyre szélesebb rétegeit a hatalmába kerítő elbizonytalanodásra és az „elhazátlanodás” érzésére, amely a tömeges bevándorlás és a menekülthullám révén alakult ki." Mit szól ehhez a mutti, aki szerint csak azok a csúnya szélsőjobboldaliak nem szeretik a bevándorlókat.
csuka
2015. augusztus 25. 11:51
http://alfahir.hu/ennyit_ert_a_kerites_eletkepek_roszkerol
pitypang1125
2015. augusztus 25. 11:26
Jó lesz ha minden állam vezetősége úgy fog viszonyulni a migránsokhoz, ahogy a választóik elvárják! Ez még csak a kezdet, a figyelmeztetés a polgárok részéről!
Spamkontroll
2015. augusztus 25. 11:20
Nem minthogyha bármelyik ország (kivéve Lengyelország, Magyarország és még egy pár) kormánya a füle botját is mozgatná az állampolgárok véleményére... Most megnéztem egy svéd videot,egy demokratikus párttól beszélt valaki.. Még 2013-ban készül a video. Azt mondja, hogy ők aztán tényleg több pénzt és energiát fektettek az integrálásba, de ma már vannak olyan negyedek, ahova a rendőrök is párban járnak... Az első autót védi a második autó... Mindenkit atrocitálnak, akármilyen okkal akar bemenni oda, mégha segíteni is akar... És a második generáció még rosszabb, mert két világ közöttinek érzik magukat... azt mondta, hogy egyértelműen nem működött a multi kulti...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!