Tökéletes védőoltást találtak az ebola ellen

2015. augusztus 01. 13:03

A vakcina tíz nappal a beadása után 100 százalékos védelmet nyújtott az immunizáltaknak.

2015. augusztus 01. 13:03

Tökéletesen hatásosnak bizonyult egy ebola-oltóanyag a Guineában végzett klinikai teszteken. A Merck gyógyszergyár és a New Link Genetics által szabadalmaztatott oltóanyagot több mint négyezer olyan emberen tesztelték, akik kapcsolatban voltak ebolával fertőzött személlyel. A vakcina tíz nappal a beadása után 100 százalékos védelmet nyújtott az immunizáltaknak – közölte az Euronews.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2015. augusztus 02. 18:55
Minél több afrikai kerüli el, hogy betegségben haljon meg, annál többet tudnak saját maguk legyilkolni. Afrikában nem a vírusok jelentik a legfőbb problémát, hanem az afrikai gondolkodás.
kukagyerek
2015. augusztus 01. 15:07
Kábítják a kábítható hülyéket. Ne merjenek lázadni a hazájuk megszállása ellen. Ha nincs ebola, akkor nincs veszély! A felcsúti szotyolás engedheti be őket százezrével! (A szavazói nagy örömére!)
katus
2015. augusztus 01. 14:34
A betolakodóknak hála rég elfeledett betegségek fertőzhetnek ismét a járványügyi szakember szerint Az ÁNTSZ járványügyi főosztályának volt vezetője szerint már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét. Ócsai Lajos, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) járványügyi főosztályának korábbi vezetője a magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy kockázatot jelenthetnek Magyarország közegészségügyi biztonságára az ellenőrizetlen körülmények között tömegesen érkező migránsok, Magyarországon korábban már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét. A legfőbb gond, hogy a Magyarországra érkező menekültek jelentős része el sem jut azokra a pontokra, ahol járványügyi szűréseket végezhetnének, pedig a migránsok orvosi vizsgálatára vonatkozó, egészségügyi követelményeket tartalmazó belügyminisztériumi rendelet módosítása április óta érvényben van. E szerint a "menekülteknek" kötelező orvosi vizsgálaton kell átesniük. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatása szerint a migránsok egészségügyi szűrése már akkor megtörténik, amikor először találkoznak a rendőrséggel - olvasható a lapban.
thymian
2015. augusztus 01. 14:33
Ez akkor most azt jelenti, hogy jöhetnek a bevándorlók? Gyanús nekem ez az időzítés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!