Megérkezett Münchenbe az egyik migránsokat szállító vonat

2015. augusztus 31. 20:57

Este megérkezett Münchenbe az egyik olyan vonat, amelyen tömegesen indultak útnak Budapestről hétfőn reggel a migránsok. A vonatot Hegyeshalom után a bajor-osztrák határon is megállították, de csak félig vizsgálták át a hatóságok a munkatársak leterheltsége miatt, de így is találtak 190, engedély nélkül utazó embert, akiket leszállítottak és regisztráltak, majd már Münchenben további mintegy 200 ember regisztrációját végezték el.

2015. augusztus 31. 20:57

A müncheni főpályaudvarra érkezett hétfő este egy Magyarországról indult menedékkérőket szállító vonat – jelentette a BR bajor közszolgálati médiatársaság. A beszámoló szerint egyelőre nem ismert, hogy hányan utaztak a Budapest-München útvonalon közlekedő Railjet 64-es járattal. 

A vonatot megállították a bajor-osztrák határnál fekvő Rosenheimnél, ahol a német szövetségi rendőrség ellenőrzést tartott. A szövetségi rendőrség egy szóvivője a BR-nek azt mondta, hogy a munkatársak túlterheltsége miatt csak félig vizsgálták át a vonatot. Ennek során 190, engedély nélkül utazó embert szállítottak le, hogy regisztrálják, majd még hétfő este, vagy kedden a müncheni tartományi központi befogadóállomásra szállítsák őket.

A müncheni főpályaudvaron rendőrök a vonatról további nagyjából 200 embert egy terembe kísértek, ahol megkezdték regisztrációjukat. Több járókelő spontán módon a Railjet-járat utasainak segítségére sietett, édességet, palackokban vizet adtak nekik – számolt be hírportálján a BR. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány vonat érkezik még Münchenbe Magyarországról indult menedékkérőkkel – tették hozzá.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2015. szeptember 01. 00:33
Csak vissza ne jöjjenek.
pitypang1125
2015. augusztus 31. 22:22
Szégyellem most először. nem azt hogy magam Magyar vagyok, inkább azt hogy ilyen kretén a Magyar társadalom! Nekünk annyi! Öröm az ürömben hogy a királyi nyugati társadalmak előttünk fognak megsemmisülni!!!Barmok!!!
avádtanúja
2015. augusztus 31. 22:21
Körbenéztem a facebookon az egyik egymillióan című oldalon... A sajtószabadságoson. Nem kellett volna. Na ott aztán megy az uszítás ezerrel.És persze a migránspuszilás. Nagy bajok lesznek itt, azt gondolom.
Apanna
2015. augusztus 31. 22:21
Ezek szerint ezek nálunk nem regisztráltak, így Ausztria lesz az utált ország ,amikor kitoloncolják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!