Újabb légicsapások Jemenben

2015. július 04. 11:32

Péntek éjszaka tovább bombázta Jemen fővárosát a Szaúd-Arábia vezette szunnita koalíció

2015. július 04. 11:32

Szanaában a síita húszi milicia forrásai szerint legalaább 16 ember halt meg - írja az Euronews.

Március óta tart Jemen bombázása. A szaúdi vezetésű öböl-menti koalíció a síita húszi lázadókat szeretné meggyengíteni és visszahelyezni hivatalába a szunnita elnököt. A fővárost még a húszik ellenőrzik. A szaúdiak szerint elsősorban a húszi vezetők otthonait próbálták lerombolni.

 
A síita húszikat Irán támogatja, Szaúd-Arábia pedig nehezen viseli, hogy a szomszédjában egy síita milícia vegye át a hatalmat és adott esetben lezárja a Szuezi-csatornához vezető vörös tengeri útvonalakat.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2015. július 05. 13:26
"Újabb légicsapások Jemenben" ...szóval az úgy kezdődött, hogy a jemeniek visszalőttek a szaudi demokratikus bla-bla-bla... Van még olyan muszlim ország, ahol még nem bombáznak, vagy amelyik még nem bombázza a másikat? Ha ez a "War Street" "Arab Tavasz" évekig elhúzódó forró nyár, őszi kánikula, majd téli rökkenő meleg lesz, nem nehéz kitalálni, hogy gyerekeink a holokausztot is arabul fogják tanulni, nem héberül, mire ez a cécó véget ér, addigra az EU-ból Sharia Köztársaság vagy Kalifátus lesz.
Akitlosz
2015. július 04. 15:23
Úgy látszik, hogy a gazdag arab olajmonarchiák semmiképpen sem szeretnék, ha az arab félsziget egyetlen nem közéjük tartozó állama élhető lenne. Nem tudom, hogy mit hoz Jemen számára a jövő, de nem egyhamar áll talpra.
C.Dömötör
2015. július 04. 13:08
Érdekes, első pillantásra úgy tűnik, ez egy jogtalan beavatkozás egy szuverén állam belügyeibe. De nem lehet az, mert március óta hiába várok egy, az agressziót elítélő nyilatkozatra. A máskor oly éber amerikaiak hallgatnak, az igazságos nyugat, és csalhatatlan sajtója szintén, akkor minden rendben. Az senkit sem érdekel, hogy a jemenieknek erről mi a véleménye. Még szép, hová is jutna úgy a világ, ha ők akarnák eldönteni a saját sorsukat, amikor vannak náluk okosabbak?
kizökkentidő
2015. július 04. 12:21
Az amerikai vezetés felelős a kialakult helyzetért. Az usa vezetői és felbújtói a terroristák akik a szovjetunió felbomlása óta gátlástalan agresszorként viselkednek és kényük-kedvük szerint támadnak meg országokat kitalált indokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!