Törökország egyszerre támadja az Iszlám Államot és a kurdokat

2015. július 25. 13:28

Az Iszlám Állam szíriai, illetve a kurdok észak-iraki állásai ellen indított támadást Törökország, miután csütörtökön megengedte az amerikaiknak az iszlamisták elleni akciót a török területekről, majd pénteken maguk is beszálltak.

2015. július 25. 13:28

Az Egyesült Államok régóta kérte Törökországtól, hogy vegyen aktívabban részt az iszlamisták elleni harcban, tudósít az Euronews. Csütörtökön végül az ország megengedte, hogy az amerikaiak megtámadják az Iszlám Állam szíriai állásait, pénteken pedig már maga is útnak indította F-16-os harci gépeit. Nemcsak a határain túl támadta az iszlamistákat Törökország, hanem saját nagyvárosaiban is. A török rendőrség országos razziát tartott, amelynek során 251 terrorizmussal vádolt személyt vettek őrizetbe.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. július 27. 14:40
Jól értem? Az USA ad engedélyt Törökországnak? WTF ?!
zöldalma
2015. július 26. 16:26
A farizeus törökök még azokat az IS toborzó irodákat is megtűrték, amelyek a területükön működtek , valamint pénzelték őket, abban a reményben, hogy majd az IS elbánik Aszad hadseregével. Itt az elsődleges cél a kurdok meggyengítési mondvacsinált indokkal, IS elleni támadás csak parasztvakítás.
Mr. Black
2015. július 26. 14:59
Ez a török faszi ravaszabb,mint a mi Szeretett Fővezérünk, bár előre borítékolható volt,hogy a kurdokat akarja irtani,le sem sz@rja az IS-t...
almafa
2015. július 26. 11:15
Kurd közlemény szerint az őrizetbe vett 251 főből 1 volt dzsihádista. Őt néhány óra múlva elengedték. A többiek kurd aktivisták voltak. Tovább folyik a török szemfényvesztés, látszólag az IÁ, valójában a kurdok ellen harcolnak. Ahogy eddig is. Csak új kommunikációs panelre tértek át.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!