Kollektív öngyilkosságra szánta el magát a görög nép

2015. július 06. 09:20

Nemmel szavaztak a görögök az eurózónával való együttműködésre. Kábé mintha mi népszavazáson erősítettük volna meg Trianont.

2015. július 06. 09:20
Fellegi Tamás

Annak az esélye, hogy Európa majd gyorsan köt velük egy kedvezőbb egyezséget, vagy akár csak olyat, mint a múlt heti, meglehetősen szerény. Ettől kezdve ugyanis mindenki tarthatna népszavazást, és nyújthatná a tenyerét, nyilván akadna, aki meg is tenné. És akkor vége Európának, mint közösségnek, ahogy ezt a német kancellár is megfogalmazta. Ezért ezt Európa nem teheti meg.

Kitolt magával a görög nép, kegyetlenül. Lehet hogy velünk is, az attól függ, mekkorák lesznek a másodlagos hatások Európában és a piacokon. Viszont azokat nagyon sajnálhatjuk, akik igennel szavazták. Ők voltak az okosak, kár értük. De hát a népszavazás ilyen dolog: a kisebbségnek tűrnie kell a többség döntésének következményeit.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. július 06. 13:42
Vajon milyen módon verik le a Rothschildok ezt a lázadást, mert le fogják, az sajnos nem kérdéses. Nagy tisztelet mindazoknak, akik nem félve a retorziótól kiálltak velük szemben. A szavazók negyven százalékát sikerült csak megfélemlíteniük, pedig minden eszköz az ő kezükben volt ( a görög nyelvű sajtót is beleértve), erre nem számítottak! Szóval ismét egyszer bebizonyosodott, hogy a sajtóhatalom nem minden!
Onurisz
2015. július 06. 12:37
A görögök nem az eurózónával való együttműködésre mondtak nemet, hanem az elmúlt hónapokban ugyancsak megtépázódott kormányra igent. A stabil politikai támogatás a kormány mögött megvan, a lecserélésére nincs esély: ez az üzenet az EU és az IMF felé. Az várható, hogy a kormány kompromisszumkészebb, az IMF valamivel rugalmasabb lesz. Egyik fél sem akarja igazán, hogy megváljanak az eurótól, még kevésbé, hogy csődöt jelentsenek. Nagyobb lett a megegyezés esélye. A görögök többsége megegyezést akar, de akkor fogadja el a megegyezést, ha ez a kormány köti meg, mert úgy gondolja, ezek el fognak menni a falig, amit ők aláírnak, annál jobbat biztosan nem lehet elérni. A többiekről ezt már nem hiszik el. Ennyi a népszavazás üzenete és jelentősége - nem több.
Berecskereki
2015. július 06. 12:35
"Napokon belül kifogyhatnak a görög bankok a készpénzből. Egyes hírek szerint már múlt pénteken is csak 500-1000 millió eurónyi készpénzzel rendelkeztek. Sorsuk az EKB kezében van, amely ezen a héten akár el is vághatja az életmentő szükséghitelhez (ELA) való hozzáférésüket. Ma még várhatóan hozzájutnak a görögök a fejenkénti napi 60 eurójukhoz, a pénzforgalom megbénulása azonban lassan élelmiszer-, gyógyszer- és egyéb áruhiánnyal fenyegeti Görögországot." http://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/lassan_elfogy_a_penz_a_bankokbol_megbenulhat_egesz_gorogorszag.3.216557.html
pollip
2015. július 06. 11:57
Emlékszem, amikor Fellegi, mint az imf- magyar kormány tárgyalója azt mondta a imf tárgyalóira, hogy ezek szemetek!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!