Lakatos: Cameron kivezetheti Nagy-Britanniát az EU-ból

2015. május 08. 10:36

Lakatos Júlia politikai elemző szerint David Cameron kivezetheti Nagy-Britanniát az EU-ból, de véleménye szerint komoly gazdasági érdekek szólnak a maradás mellett, és ezt a britek is jól tudják. Lakatos szerint egész Európa számára sorsdöntő kérdés lesz ez.

2015. május 08. 10:36

A brit választások eddigi eredményei azt mutatják, hogy nagy valószínűséggel David Cameron állít újra kormányt, azt viszont még nem lehet tudni, hogy kell-e koalícióra lépnie. Az ATV Start című műsorában Lakatos Júlia, a Méltányosság Központ politikai elemzője válaszolt a brit választások eredményeivel kapcsolatosan.

Lakatos Júlia szerint Cameron és pártjának az EU-ból való kilépése nincs  még eldöntve, véleménye szerint „egy hatalmas vita kezdetén vagyunk”, úgy gondolja ez az egész Európa számára komoly kihívást fog jelenteni. Lakatos azonban úgy véli komolyan vehető az, hogy Cameron kivezeti Nagy-Britanniát az EU-ból, viszont igaz az is, hogy nagyon komoly gazdasági érvek szólnak a maradás mellett, és ezt a britek is jól tudják. Lakatos azt mondja: egyáltalán nem lefutott meccs, egész Európa számára sorsdöntő kérdés lesz Nagy-Britannia sorsa. 

A választás legfontosabb jelentősége szerinte az, hogy a hagyományok rugalmassága és annak változása egyszerre tűnik szembe azzal, hogy a brit ötszáz éves intézményi rendszer harminc év alatt leépült. Véleménye szerint azért, mert megváltozott a világ, és Nagy-Britannia világban betöltött szerepe is. Szerinte a konzervatív párt a bevándorlással kapcsolatosan azért tud szavazatokat elvenni a helyi szélsőjobb oldaltól, mert ez helyileg is egy komoly feszültség, és erre semmilyen intézményrendszer, illetve politikai válasz nem volt még eddig, viszont Cameronék a választok számára népszerű választ adtak ezzel a problémával kapcsolatban.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2015. május 08. 20:06
A Uk majd olyan lesz mint Norvégia, Izland és Svájc. Nem Eu de kimazsolázzák maguknak ami jó atöbbit meg ráhagyják a lomhán mozgó Schulzokra, Barrosokra meg Junckerekre. Így az EU lófasz...
USsange
2015. május 08. 17:21
Ki az a Lakatos Cameron?
Selamat
2015. május 08. 15:44
Cameronnak esze ágában sincs kivezetni az országát az unióból. Ha valaki, akkor ő meg csapata tudja csak igazán, hogy mennyire jó üzlet nekik az ott dolgozó, a csóró eu-s országokból odasereglettek milliói. Igaz, már azt is tudják, hogy mit jelent a mellettük egyre nagyobb számban megjelent, leginkább ingyen eltartást és jólétet követelők serege is. Legtöbbjük, ezt akár cserébe is kérhetné azért, mikor az angolok voltak szívesek anno lerabolni az országát. Viszont a népszavazással valóban a britek fogják eldönteni, hogy mit akarnak maguknak, s azt hogyan. Cameronnak meg volt annyi esze, hogy nem vette sem magára, sem pártjára a döntés felelősségét.
wartog
2015. május 08. 15:38
Amiről nem túl ildomos beszélni, ugye a britek is megismerték milyen egy vérbeli retek cigány.Aki lakást akar mint európai uniós pógár.Ők Jól összeszartak, törtek zúztak mindent beköltöztek a sznob angolok közé, azok meg csak néztek mint a moziban.Nos ha saccolhatok nem fog az sokáig tartani amíg a britek kivezetődnek az unióból. Addig meg rá kéne venni az itt maradt, szal romákat, micsoda gyöngy életük lesz amott.Gyorsan amíg lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!