Korrupciógyanú miatt őrizetbe vették a csíkszeredai polgármestert

2015. április 30. 09:29

Csendőrök vitték el szerda este Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét. A román korrupcióellenes ügyészség indítványozta a két politikus előzetes letartóztatását. Sajtóhírek szerint csúszópénz elfogadásával gyanúsítják őket.

2015. április 30. 09:29

Őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét – közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség. A székelyföldi város elöljáróit szerda este csendőrök vitték Bukarestbe, a DNA központi székházába kihallgatásra, miután az ügyészek házkutatást tartottak lakásaikon, illetve a csíkszeredai városházán.

A DNA még nem közölte, hogy mivel gyanúsítja őket. A romániai sajtóba kiszivárgott értesülések szerint az ügyészek azzal gyanúsítják Ráduly Róbertet, hogy havi tízezer euró (hárommillió forint) csúszópénzt kapott a parkolódíjak begyűjtésével megbízott cég tulajdonosától. Szőke Domokost is kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. A DNA előzetes letartóztatásukat kérte a bukaresti törvényszéktől.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2015. április 30. 12:43
Mutassuk meg a románoknak hogy a magyar Korrupcióellenes Ügyészség mindig és mindenki esetében párthovatartozástól függetlenül csap le a korrupt, tolvaj, baksisleső politikusokra, polgármesterekre, bírákat, ügyészeket, rendőri és titkosszolgálati vezetőkre!..... Vagy nincs is magyar Korrupcióellenes Ügyészség? MIÉRT NINCS!??????????????????????????????????????
2015. április 30. 11:54
Valami azt súgja nekem, hogy ennek a letartóztatásnak annyi köze van a korrupcióhoz, mint utcalánynak a jámborsághoz. A megszállók minden eszközt bevetnek, hogy gyengítsék az őshonos kisebbség összetartozás-tudatát. Ugyanakkor ezen csodálkozni nem szabad! Mit lehet elvárni a primitív megszállóktól? Mást aligha!
BőröndÖdön
2015. április 30. 11:50
Egy ilyen DNA megváltaná Magyarországot...
luga
2015. április 30. 11:33
Egyenként vadásszák le a magyarokat. Jól megtanulták az itteni elvtársaktól ezt a módszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!