Jemen: újra lecsapott az arab koalíciós légierő

2015. április 18. 11:14

A Szaúd-Arábia vezette arab koalíció gépei többek között egy katonai támaszpontot támadtak meg Taizzban. Ahmed Asziri tábornok, az arab koalíció közös parancsnokságának képviselője azt mondta, hogy előző nap több mint száz légi bevetésben Jemen különböző területeit támadták.

2015. április 18. 11:14

A szaúdi vezetésű arab koalíció légicsapásokat mért Taizz városára Jemen délnyugati részén szombat reggel – közölte a Sky News Arabia hírtelevízió. A beszámoló szerint a harci gépek a helyi elnöki palota melletti katonai támaszpontot támadták. Tizenhat húszi lázadó meghalt, 35 megsebesült.

Taizzban a harmadik napja folynak heves összecsapások. A felkelők és az oldalukra átállt katonák az Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű 35. dandárral vívnak harcot. Az elmúlt napokban több mint hetven fegyveres esett el a különböző ütközetekben. Ahmed Asziri tábornok, az arab koalíció közös parancsnokságának képviselője azt mondta, hogy előző nap több mint száz légi bevetésben Jemen különböző területeit támadták.

A csapásokat a húszik állásaira és mozgásban lévő csapategységeikre összpontosították. Támadásokat folytattak Szaada város térségében, a szaúdi-jemeni határnál is, ahol a lázadók megkísérelték egységeiket összpontosítani. A Szaba jemeni hírügynökség azt írta, hogy bombatámadás érte Szanaa nemzetközi repülőterét egy jordániai repülőgép leszállása közben. A géppel 140 európait akartak a szomszédos Dzsibutiba továbbszállítani. A repülőtér területén 3 rakéta csapódott be.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2015. április 18. 13:31
Szaúd-Arábia készül a jövőre. Az éles harci kiképzést Jemenben tartja. Első lépcsőben a légierőnek, a többiről még nem döntöttek.
oskar
2015. április 18. 12:53
No de ezért miért nincs szankció a világban????? Oroszország ellen, analóg helyzetben, bombázás nélkül is volt.
SwordFish
2015. április 18. 12:42
Tudom, én vagyok a beteg, amiért kilátok a köd mögűl. >:-D
SwordFish
2015. április 18. 12:38
A cionista koalíciós erők nem bírnak magukkal! Azért támadják Jement, mert ott már nem a sátánista ISIS-pártolók vannak hatalmon. Szaúd-Arábia cionista kormánya és annak szövetségesei a legfőbb támogatói az Iszlám Államnak, akik ellen Magyarországnak hadba kell vonulnia Irakban! >:-I Mindezt az USA vállalati kormánya érdekében, akik létrehozták az ISIS-t! >:-I
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!