Megköszönte a szaúdi segítséget a jemeni elnök

2015. március 27. 11:56

Rijádba utazott a jemeni elnök, hogy megköszönje Szaúd-Arábiának, amiért segített nekik az Irán által támogatott húszikkal szemben.

2015. március 27. 11:56

Szaúd-Arábiában tárgyal a jemeni elnök. Manszúr Hádi azért utazott Rijádba, hogy megköszönje a szaúdi uralkodó támogatását a húszi lázadók elleni harcban. A jemeni kormány az elmúlt napokban többször kért segítséget a környező államoktól az Irán által támogatott húszik előrenyomulása miatt.

A szaúdiak vezette koalíció végül szerda éjfélkor indította meg a légitámadást. A Határozottság Vihara fedőnevű akcióban száz repülőgép és 150 ezer katona vesz részt. A légicsapások fő célpontja a fővárostól, Szanaa-tól északra lévő lakóterület. Az offenzívát teljes támogatásáról biztosított Egyiptom és az Arab Liga is.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2015. március 27. 14:46
Milyen érdekes az, hogy a híradásokban a jemeni síta lázadóknál megnevezik Iránt mint támogatót a szunita iszlám ISIS-nél viszont még nem tudjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!