Brutális öngyilkos merényletek Jemenben: több mint száz halott

2015. március 20. 16:56

Több mint száz halottja van a Jemen fővárosában, Szanaaban pénteken elkövetett öngyilkos merényleteknek. Az Iszlám Állam magára vállalta a merényleteket.

2015. március 20. 16:56

Öngyilkos merényleteket követtek el a jemeni főváros, Szanaa két mecsetében. A város északi részén fekvő al-Hasahus mecsetben és a déli részen található Badr mecset előtt történt robbanásokban a Reuters szerint 126-an, a jemeni Al-Maszíra televízió szerint 137-en haltak meg a merényletekben, miközben 300 fő körüli a sérültek száma. A mecsetek a síita muzulmán irányzathoz tartoztak.

Az Iszlám Állam szélsőséges szunnita szervezet péntek folyamán magára vállalta a merényletek elkövetését.

Az Arab-félsziget déli részén elterülő Jemenben mind az al-Kaida, mind az Iszlám Állam nagy támogatottsággal rendelkezik.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. március 20. 17:44
Elszabadultak a holivúdi láncfűrészes gyilkosok? Mi a faszomat csinálnak a világban?
kukagyerek
2015. március 20. 17:15
Szíjgyártó, ilyen környezetbe akarod a magyar katonákat küldeni? (Csak azért, hogy mutasd a lakáj-hűségedet a gazdidnak?)
sersem4
2015. március 20. 17:08
Nem kellene katonákat küldeni ebbe a koszfészek térségbe. Ha a másik muszlimmal is igy bánnak,a keresztényekkel sem fognak különbbűl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!