Malmőben is tüntetett a Pegida

2015. február 10. 09:15

Hétfőn este Malmőben tüntettek a Pegida svédországi támogatói a muzulmán bevándorlás ellen. A malmőiek azonban nem kérnek a Pegidából.

2015. február 10. 09:15

A svéd Pegida tagjai este 9-ig kaptak demonstrálni a muzulmán bevándorlás ellen hétfőn, Malmőben. A német szervezet svédországi támogatói fél 7 körül furakodott át az ellentüntetőkön, hogy kijussanak Malmö központi teréről. A rendőrség szerint a pedigások nagyjából százötvenen lehettek, az ellentüntetők körülbelül háromezren. 

Egy ellentüntető nő szerint sokkal erősebb volt a hangjuk mint a rasszistáké. A riporter közbevetésére, hogy egyesek szerint a Pegida nem rasszista, hanem nacionalista szervezet, a nő azt felelte, hogy szerinte meg egyértelműen rasszisták, mert tagadják az emberek közti egyenlőséget.

A malmői Pegida-sejt egyik vezetője, Henrik Rönnquist visszautasította, hogy mozgalmuk rasszista volna: csak az értékeket, a hagyományokat védik, mert nekik fontos a hazájuk – mondta a Rönnquist.

A Pegida több nagy tüntetést is szervezett az elmúlt hónapokban a muzulmánok európai bevándorlásának megállításáért Németországban. Mostanra egyre jobban szaporodnak a támogatóik külföldön is. Svédországban – és Malmőben különösen – nehéz helyzetet teremt, hogy a befogadott muzulmán lakosság nagy része kolóniákban él: társadalmi integrációjuk enyhén szólva nehézkes.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. február 10. 16:52
Az emberek közötti egyenlőség soha nem létezett, nem létezik és soha nem is létezend.
néhai Ch.Pilot
2015. február 10. 10:24
Nagy a baj Svédországban (is). Önmaguk ellen tüntettek az ellentüntetők, csak nem fogják fel.
thymian
2015. február 10. 10:05
Majd ennek a vezetőjéről is találnak valamit, pl. hogy 5 éves korában horogkeresztet pisilt a homokba.
yanoo
2015. február 10. 09:51
A Nyugat hanyatlik.Morálisan .Anyagilag még nem, mert ameddig ki lehet facsarni az EU-s periféria országokat és a magukat megvédeni nem tudó gyenge és szegény államokat, addig anyagilag biztos lábon állnak.De a gazdasági hanyatlást megelőlegzi a morális zuhanás.Most ebben a fázisban vannak. Majd ha muszlimok többségbe kerülnek és a Nyugat elkezd szép lassan Algériához, Irakhoz hasonlítani, akkor már az anyagi zuhanást sem lehet majd megállítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!