Megfenyegették a PEGIDA-t – nem lesz tüntetés hétfőn

2015. január 18. 13:55

Elmarad a PEGIDA-mozgalom szokásos hétfői drezdai demonstrációja, miután iszlamista szélsőségesek megfenyegették a szervezőket. A hatóságok már korábban is jelezték, hogy a PEGIDA-tüntetések is célpontjai lehetnek egy esetleges németországi terrortámadásnak.

2015. január 18. 13:55

A Facebook-oldalán jelentette be az iszlámellenes PEDIGA-mozgalom, hogy le kellett mondaniuk szokásos hétfői drezdai demonstrációjukat, miután konkrét halálos fenyegetést kaptak a szervezők – írja weboldalán a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A DPA szerint kifejezetten Lutz Bachmann, a mozgalom vezetője ellen irányult a fenyegetés.

A hatóságok már korábban is kaptak jelzéseket, hogy iszlamisták merényleteket terveznek Németországban. Lehetséges célpontokként a berlini pályaudvarokat, illetve a hétfőnként megrendezett, Nyugat-Európa iszlamizálódása ellen szerveződő drezdai tüntetéseket jelölték meg. 

A PEGIDA a Facebook-oldalán közzétett üzenetben jelezte: a lépés komoly törés a vélemény- és gyülekezési szabadságot tekintve, de a biztonság az első. Arra is felhívta szimpatizánsait a szervezet, hogy semmiképp se szervezzenek spontán demonstrációkat. 

Arra hívnak ugyanakkor „minden európait”, aki kiáll a véleményszabadság mellett és a vallási fundamentalizmus ellen, hogy január 19-én hétfőn, német idő szerint 18:30-kor akasszák ki hazájuk zászlaját az ablakaikba, illetve gyújtsanak gyertyát.

A legutóbbi PEGIDA-tüntetésen, január 12-én a rendőrség szerint mintegy 25 ezren vonultak utcára, ami a szervezet eddigi legnagyobb demonstrációját jelentette.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. január 19. 09:58
Dehogynem! "Európa-szerte nyílnak fel a szemek: Koppenhágában vonul utcára a Pegida dániai ága" Forrás: https://kuruc.info/r/4/138403/
választópolgár
2015. január 19. 00:55
Öngól a terroristák részéről. Ez arra jó, hogy az átlag "európai" is militarizálódjon, hacsak el nem kényelmesedtek a nyugati jólétben. Minden húrt adott ideig lehet feszíteni. Utánna kezdődik a polgárháború. Hacsak nem ez a cél...a háttérhatalmak részéről. Emlékezzünk afganisztánban bin ladenékat kik teremtették. Ki tudja hogy nem az usa keze van a dologban, mert európát le kell győznie meg kell gyengítenie ha életben akar maradni.
Akitlosz
2015. január 18. 21:52
Azért érdekes, hogy a muzulmán világban erőszakoskodnak a "hitetlenek" ellen és hasonlóképpen a "nyugati" világban is. A "Nyugat" csak a bombáiban bízhat, mert háború nélkül vesztésre áll a kultúrák harcában.
KöPi
2015. január 18. 21:34
ARD 21,45 Uhr Kathrin Oertel hat die Gelegenheit über PEGIDA aufzuklären! Hört zu!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!