Lemondott tisztségéről a Pegida vezetője

2015. január 22. 08:14

Lemondott elnöki tisztségéről a bevándorlásellenes Pegida mozgalom vezetője, Lutz Bachmann. Hivatalosan azért távozott, mert gyűlöletre uszítás gyanúja miatt eljárást indított ellene a német ügyészség.

2015. január 22. 08:14

Lemondott elnöki tisztségéről a bevándorlásellenes Pegida mozgalom vezetője, Lutz Bachmann. A férfiról szerdán jelent meg egy fénykép, melyen Adolf Hitler-bajusszal és a náci vezetőt idéző hajjal pózolt. Hivatalosan azért távozott, mert gyűlöletre uszítás gyanúja miatt eljárást indított ellene a német ügyészség. Korábban ugyanis egy Facebook-bejegyzésében állatoknak nevezte a Németországban menedékjogot kérő külföldieket. A Pegida vezetősége elhatárolódott kijelentésétől, Bachmann pedig bocsánatot kért.

Közben Lipcsében ismét tüntettek a bevándorlás ellen. A szervezők 50-60 ezer embert vártak, a rendőrség tájékoztatása szerint tízezren demonstráltak. Néhány száz méterrel arrébb pedig ellentüntetők vonultak fel, akik a Pegida ellen tiltakoztak.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Samott
2015. január 22. 11:56
Ez amugy magatol ilyen hulye? Nyilvanvalo volt hogy keresik az okot hogy megbuktassak es akkor belemegy egy ilyen "vicces" kepbe?
yanoo
2015. január 22. 09:23
A gepidák is kihaltak.Gyáva népnek nincs hazája.
thymian
2015. január 22. 08:48
"tízezren demonstráltak." Akkor ez azt jelenti, hogy legalább 55-60 ezer, ha két hete a drezdain 70 ezer helyett 15 ezren voltak. :)
thymian
2015. január 22. 08:33
A szólás szabad, de csak azt szabd mondani (és tenni) amit a szabadság harcosai megengednek. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!