CIA: Nem tudni, működnek-e a kínzások

2014. december 11. 20:39

Nem tudható, hogy eredményre vezettek-e a CIA által használt, vitatott vallatási módszerek, mert a hírszerzés legtöbb sikere sosem válik ismertté, jelentette ki csütörtökön Langley-ben John O. Brennan, a CIA igazgatója.

2014. december 11. 20:39

Brennan hangsúlyozta, hogy személy szerint támogatta Barack Obama elnök döntését a fokozott vallatási módszerek betiltásáról. Ugyanakkor a program állítólagos eredménytelenségén kívül cáfolta a szenátus hírszerzési bizottsága kedden közzétett jelentésének azt a megállapítását is, miszerint a CIA a tevékenységével kapcsolatban félrevezette volna a kormányt és a kongresszust.

A CIA igazgatója elismerte, hogy a vezetése alatt álló szervezet néhány alkalmazottja undorító technikákat alkalmazott, de rámutatott, hogy a legtöbben betartották a vallatásra vonatkozó, akkor törvényesnek számító szabályokat, és azt tették, amire felkérték őket az ország szolgálatában.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. december 12. 14:41
És kinek kéne tudni, sikerre vezetnek-e a módszerek, ha nem az alkalmazójuknak? Ha az eredmények ennyire titkosak, ki más tudna erről legalább százalékos adatokkal szolgálni? Persze, az ellenőrzés is bajos lenne, ha a titkos adatokhoz az ellenőrzők nem férnek hozzá... Ez pont olyan kommunikációs trükk, mint a jóbaráté a korrupcióval kapcsolatban. A kitiltásokra egyébként gondolom, nem az USA kormányzata tesz javaslatot a követségeknek, hanem fordítva. Ergo a jóbaráték szolgáltatták a listát a kis homokzsákos fészkükből a belvárosból... Amivel kapcsolatban nem adhatnak ki adatokat, a szereplők személyiségi jogai miatt.... Tök ugyanaz a technika, kis módosításokkal. Ha a jóbarátról nem tudtuk volna rögtön, hogy cia-s szarkeverő, akkor most egyértelmű lett.
kuwiq
2014. december 12. 13:55
Ezt nem lehet kidumálni. Tiszta ávó.
csuka
2014. december 12. 06:46
"CIA: Nem tudni, működnek-e a kínzások" --------------------------------------------- Demokratikusan tesztelni kellene azokon, akik engedélyezték, végrehajtották!
ottapont
2014. december 12. 06:34
Ahhoz képest, hogy nem tudják elég sokat fizettek érte. 81 millió dollárt kapott a két pszichológus, akik a kínzási módszert kitalálták. http://live.huffingtonpost.com/r/segment/cia-torture-psychology/5488aaf2fe344480fb0001a0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!