Ukrajna: a szakadárok elutasították Porosenko javaslatát

2014. szeptember 16. 09:35

Elutasította a szakadár Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke az ukrán államfő javaslatát a Donyec-medence jövőbeni ideiglenes jogállásáról.

2014. szeptember 16. 09:35

Elutasította a szakadár Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke az ukrán államfő javaslatát a Donyec-medence jövőbeni ideiglenes jogállásáról.

 
Andrij Purgin a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy a Petro Porosenko által hétfőn előterjesztett törvényjavaslat Ukrajnára vonatkozik, a Donyecki Népköztársaság törvényeit pedig saját parlamentje alkotja. Úgy fogalmazott, hogy Porosenko javaslata a jövőbeni tárgyalások „érintkezési pontja” lehet, de ennél nem több.
 
Petro Porosenko törvényjavaslata három évre biztosítana különleges státust, vagyis a központi vezetéstől független önkormányzatot és különleges jogokat Donyeck és Luhanszk megye azon régiójának, amelyre jelenleg kiterjed a Kijev által indított „terrorellenes hadművelet”.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2014. szeptember 16. 15:14
Hősök! Túl sok állampolgárukat ölte már meg az ukrán rezsim. Ezt egy 3 évre szóló megkülönböztetett státusszal nem lehet kiváltani. Szebb Jövőt!
Türelem
2014. szeptember 16. 10:44
Érdekes, mindenki hallgat arról, hogy a maláj gép kapcsán a holland vizsgálóbizottság milyen eredményre jutott. Arra, hogy a maláj gépet nem rakétával, hanem egy gépágyúval lőtték le, minden bizonnyal az ukrán kormány légi ereje részéről. Obama az Isis elleni harc bejelentésekor, a terrorizmusról beszélve egy szóval esem említette Ukrajnát, Oroszországot, a maláj gépet. Vélhetően nem akarta blamálni magát hazugságokkal.
Csigorin
2014. szeptember 16. 10:30
Nem csodalom, eleg verszegeny ajanlat... Talan ha rogton a majdani puccs utan ezzel inditanak, hangsulyozom TALAN, nem tort volna ki keleten a forradalom. Ezzel mar nem lehet kiszurni a nep szemet, ahhoz mar tul sokan ontottak a veruket a szabadsagert.
packó_
2014. szeptember 16. 09:46
Vajon ki gondolta, hogy egy katonailag vesztes, gazdasági összeomlás szélén lévő Ukrajna ilyen gyenge ajánlatát el fogják fogadni az oroszok? Milyen furcsa, hogy az ukrán elnök - megszorultan - gyakorlatilag ugyanolyan gagyi ajánlatot tett, mint a brit miniszterelnök a skótoknak. Fontos a jelenségre odafigyelni, már csak a leszakított magyar területek okán is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!