Porosenko: Krím Ukrajnához fog tartozni

2014. szeptember 12. 14:32

Petro Porosenko, ukrán elnök abban bízik, hogy a Krím-félsziget újra Ukrajna része lesz, nem feltétlen katonai eszközökkel.

2014. szeptember 12. 14:32

Petro Porosenko a Jalta Európai Stratégia fórumon beszélt arról, hogy abban bízik: a Krím-félsziget ismét Ukrajna része lesz. Az ukrán elnök elmondta: „Komoly gonddal küzdünk, azt mondják, hogy elvesztettük a Krímet. Nem, invázió történt a Krímben, de a félsziget újra vissza fog térni hozzánk, és nem feltétlenül katonai eszközökkel”.

Az Európai Parlament és Ukrajna a jövő héten hagyja jóvá a júniusban kötött társulási szerződést. Ezt Porosenko történelmi eseménynek nevezte. „Ukrajna soha nem élvezett ilyen szintű támogatást Európában és a világban. Udvariatlanság lenne, ha nem adnák meg nekünk az EU-tagság lehetőségét” – jelentette ki. Szerinte az is a szolidaritás jele, hogy további uniós szankciókat vezetnek be Oroszország ellen.

A Jalta Európai Stratégia fórumot még 2004-ben hozták létre azért, hogy elősegítsék Európa és Ukrajna együttműködését. Az idei konferencia volt az első, amit nem Jaltában, hanem Kijevben rendeztek meg, hiszen Oroszország márciusban elfoglalta a Krím-félszigetet.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. szeptember 14. 07:00
"Ukrajna semlegessége "alapvető kérdés" Moszkva számára, az ennek megváltoztatására irányuló erőfeszítések mögött pedig az Egyesült Államok áll, amelynek az a célja, hogy éket verjen Oroszország és Európa közé - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton." 'https://kuruc.info/r/4/133010/
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 13. 18:49
Porosenko: Krím Ukrajnához fog tartozni Putyin: porosenko Ausvicban lesz élve elhamvasztva
chack
2014. szeptember 13. 13:09
Ahhoz, hogy a Krím Ukrajnához tartozzon, pont elég lesz az, hogy Ukrajna is Oroszországhoz tartozzon. Ha csak ez a céljuk, tárgyaljanak róla, és akkor fegyverek nélkül is elérhetik.
illiberator
2014. szeptember 13. 12:12
Szerintem a Krím legyen a krími tatároké! Területét az oroszok erővel foglaltak el tőlük, majd Sztálin kitelepítette őket és helyükre oroszokat telepített. Hruscsov pedig átadta az ukránoknak, gondolván úgy is mindegy, az egész a nagy orosz Szojuzhoz tartozik Ukrajnástól. Akárhogy is nézzük, mindkét szláv nép csak bitorló. Következőt tehetik, kitakarodnak, bocsánatot kérnek, jóvátételt fizetnek a krimi tatároknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!