ENSZ-közgyűlés: az ISIS és az ebola lesz a téma

2014. szeptember 24. 09:08

A globális biztonság lesz a legfőbb témája az ENSZ szerdán kezdődő közgyűlésének, de a szervezet reformja is szóba kerülhet, az öt állandó BT-tag sokat vitatott vétójoga miatt.

2014. szeptember 24. 09:08

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szerint három igazán fontos kérdés kaphat nagy figyelmet a közgyűlésen: „Először is, ott van az Iszlám Állam terrorizmusa, amely az egész emberiséget fenyegeti. Másodszor, a klímaváltozás, ami korunk egyik meghatározó kérdése. És ott van a nyugat-afrikai ebolajárvány. Ez a három a legkritikusabb, a legfontosabb és a legkomolyabb válság ma, mind sürgős cselekvést, súlyos források mozgósítását és politikai akaratot igényel” – mondta a Euronewsnak az ENSZ főtitkára.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2014. szeptember 24. 16:51
"a szervezet reformja is szóba kerülhet, az öt állandó BT-tag sokat vitatott vétójoga miatt." - Akkor itt lenne ez a kérdés, az állandó BT-tagok vétójogának megszüntetése. Nos... - Veto. - Veto. - Veto. - Bето. - 否决.
kamasuka
2014. szeptember 24. 12:01
Na meg gondolom Magyarország ...
csuka
2014. szeptember 24. 11:45
"Ez a három a legkritikusabb, a legfontosabb és a legkomolyabb válság ma," === Ebből kettőért USA-t terheli a felelősség. "Steven D. Kelley ex-CIA tanácsadó interjút adott, amiben kifejtette, hogy "A CIA jelenlegi feladata, hogy képezze és fegyverezze a Szíriában tartózkodó ISIS csoportokat, akik ellen majd Irakban harcolhatnak a CIA ügynökei és az USA hadereje." - a legutolsó ilyen képzésre Barack Obama adott engedélyt 2014.09.17-én, amikor bejelentette, hogy 5000 további szíria "lázadót" képeznek ki. Kelley szerint "...a probléma az, hogy az úgynevezett Szabad Szír Hadsereg [FSA - Free Syrian Army] és az ISIS gyakorlatilag ugyanaz. Az elnevezést a CIA ragasztotta rá az ISIS szíriai haderejére, hogy papíron elkülöníthető legyen a kettő a világ közvéleménye számára."" A klimaváltozás? Nem kétséges. Az ebola? Talán az is? Ergo: A világra ma az cion vezérelt USA a legveszélyesebb. ---- "Steven D. Kelley ex-CIA tanácsadó interjút adott, amiben kifejtette, hogy "A CIA jelenlegi feladata, hogy képezze és fegyverezze a Szíriában tartózkodó ISIS csoportokat, akik ellen majd Irakban harcolhatnak a CIA ügynökei és az USA hadereje." - a legutolsó ilyen képzésre Barack Obama adott engedélyt 2014.09.17-én, amikor bejelentette, hogy 5000 további szíria "lázadót" képeznek ki. Kelley szerint "...a probléma az, hogy az úgynevezett Szabad Szír Hadsereg [FSA - Free Syrian Army] és az ISIS gyakorlatilag ugyanaz. Az elnevezést a CIA ragasztotta rá az ISIS szíriai haderejére, hogy papíron elkülöníthető legyen a kettő a világ közvéleménye számára.""
SwordFish
2014. szeptember 24. 09:33
Pont az a 2 téma, amivel a világuralmat akarja biztosítani magának az Egybesült Államok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!