Lemondott a francia kormány

2014. augusztus 25. 10:03

Benyújtotta a francia kormány lemondását hétfő reggel Manuel Valls miniszterelnök Francois Hollande államfőnek, aki felkérte Vallst egy új kormány megalakítására.

2014. augusztus 25. 10:03

Benyújtotta a francia kormány lemondását hétfő reggel Manuel Valls miniszterelnök Francois Hollande államfőnek. Az elnöki hivatal közleménye szerint Hollande felkérte Vallsot arra, hogy alakítson új kormányt, amelynek összetételét kedden jelentik be.

Hírmagyarázók szerint az átalakítás hátterében az állhat, hogy Benoit Hamon oktatási és Arnaud Montebourg gazdasági miniszter a hétvégén a kormány által elfogadott megszorító intézkedéseket bírálta, és arra szólított fel, hogy a Németország által szorgalmazott költségvetési fegyelem helyett inkább a fogyasztást és a beruházásokat támogassák.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2014. augusztus 25. 12:55
nálunk az alaptörvény nagyon elmésen ugy van megszerkesztve, hogy a regnálo kormánypárt be van betonozva a hatalomba..4 évig szabadrablás, fosztogatás..aztán a kampányban hangzatos igéretek, pofám leszakad szintü hazugságok..és ha szuerencséjük van ujra ök jöhetnek 4 évre..láttuk ezt a szociktol..de a fidesztöl egyaránt.. áliitolag ez a demokrácia...viszont ha valaki rászán 10 percet arra, hogy 2500 éve, hogyan is müködött athenban..rájön, hogy ez ami most van gyakorlatilag egy többpárti diktatura..az egymást válto elit játszotere..
UNORBÁN
2014. augusztus 25. 11:19
Orbán is követhetné őket és jöjjön fletó kétharmaddal! Viktor menne a sittre az összes haverjával!
puszika
2014. augusztus 25. 11:18
Ezek a franciák,igen fura népség.Mindíg mástól veszik a példát.Most éppen tőlünk. Megszorítás helyett,a fogyasztást és a beruházásokat akarják támogatni a miniszterek. A nagy szoci "varézsló"-nak/Hollande/ már régen le kellett volna vonni a tanúségot.Most már igen rosszul áll a széna!!!
hátakkor
2014. augusztus 25. 11:12
Holnap bejelentenek egy még muszlimbarátabb kormányt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!