Ukrán sajtó: véget ért a tűzszünet

2014. július 01. 10:11

Ukrán sajtójelentések szerint Petro Porosenko elnök úgy döntött, hogy a tűzszünet hétfő esti lejártával újult erővel folytatódik a „terrorellenes” fellépés Kelet-Ukrajnában. Nem sokkal korábban Porosenko még telefonon egyeztetett Putyinnal és egy tűzszüneti megállapodást kidolgozásában állapodtak meg.

2014. július 01. 10:11

Hivatalos bejelentés még nem született arról, hogy merre tovább, miután hétfő este kilenckor lejárt az egyoldalúan meghirdetett tűzszünet. Porosenko hétfőn a tűzszünetről is egyeztetett Putyinnal telefonon. Ennek során a kijevi hatóságok és a kelet-ukrajnai szakadárok közti tűzszüneti megállapodás kidolgozásában egyeztek meg.

Ukrán sajtóértesülések szerint frakción kívüli képviselőkkel találkozva Porosenko kijelentette, hogy mivel a Donyeck-medencében lázadó fegyveresek nem értettek egyet az ukrán hatóságok béketervével, a terrorellenes kampány áttér a B tervre. Az elnök állítólag megjegyezte, hogy a tűzszünet és a tárgyalások nem hoztak érdemi eredményt, ezért a hatóságok lényegében hadiállapotot vezetnek be Donyeck és Luhanszk megyékben.

A sajtó szerint Szlovjanszk és Kramatorszk térségében már hétfő este súlyos harcok folytak, miután a kormány erősítést küldött oda.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megbünhõdte már a nép
2014. július 01. 13:34
Walzman tömeggyilkos bandája veszteni fog! Eljen Novorosszija!
paraklétosz
2014. július 01. 12:00
Tűz szünet? S közben mindenki gyufával a zsebében mászkál?
3M..
2014. július 01. 11:58
"ukránoknak van egy kis esze, akkor még a háború vége előtt beküldi a jobb szektoros törpe kisebbséget egy rohamra az orosz nácik ellen, mert az dupla haszon." "hogy még használni sem lehet őket semmire." Ez az előző hozzászólásaidban írtad. Teljes ellentmondás. Ilyen aljas lenne az újonnan megválasztott jelenlegi ukrán vezetés? Ez elképesztő! Szebb Jövőt!
Csigorin
2014. július 01. 10:52
ez a "terrorellenes" terrormuvelet olyan mint a bekeharc, meg a demokratikus diktatura.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!