Ukrajna: lövöldözés volt a Majdanon

2014. július 07. 10:07

Hétfőre virradóra lövöldözés tört ki Kijevben a Majdanon, négyen megsérültek. A téren táborozó „önvédelmi erők” szerint provokáció történt. Közben a kelet-ukrajnai Luhanszkban összecsaptak a kormányerők a szakadárokkal. Szlovjanszkban a szakadárok által hátrahagyott orosz gyártmányú fegyvereket találtak.

2014. július 07. 10:07
Lövöldözés tört ki hétfőre virradóra a kijevi Függetlenség terén, a rendőrség szerint négy ember megsebesült. A Majdanon táborozó „önvédelmi erők” szerint provokáció történt – jelentette internetes oldalán az UNIAN ukrán hírügynökség.
 

Közben a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében szakadárok hétfőre virradóra lőtték a kormányerők állásait – közölte Facebook-oldalán Dmitro Timcsuk szakértő, a Katonapolitikai Kutatások Központjának igazgatója. Szemtanúk szerint a várost az ukrán tüzérség is lőtte, a város szélét pedig a légierő támadta, több épület kigyulladt.

Az ukrán Nemzeti Gárda a visszafoglalt Donyeck megyei Szlovjanszkban nagy mennyiségű orosz gyártmányú fegyvert – Sztrela típusú vállról indítható légvédelmi rakétákat, aknákat, gránátvetőket – talált a templom pincéjében, ezeket a szakadárok hagyták hátra – közölte Arszen Avakov belügyminiszter.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Civilkontroll
2014. július 07. 10:52
Ja nem Biden hanem McCain volt ott Milyen szép név, Káin
Civilkontroll
2014. július 07. 10:44
"A Majdanon táborozó „önvédelmi erők” szerint provokáció történt " Nyilvánvaló. Csak ők dönthetik meg a törvényesen megválasztott Janukovics hatalmát nyugati ügynökök segítségével, minden más provokávió. Az se provokáció ha év elején Bidennel a téren tartózkodó - MIT KERESESTEK OTT??? - Viktoria Nuland tudatmódosító cukorkákat osztogat
kamasuka
2014. július 07. 10:30
Bravó! Bravó! Remélem megérte! Jöhet a következő puccs.
vigyor
2014. július 07. 10:28
Nem értem, még mindig vannak a majdanon tüntetők?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!